Особливість Різдвяної Свічечки станиці Тернопіль

Вже за традицією станиці Тернопіль Різвяна Свічечка відбувається 9 січня о 16.00. Святкуємо ми її тому, що маємо саме у цей час можливість зібрати усю пластову родину у дружньому колі, щоб вшанувати народження Ісуса Христа. Виняткова атмосфера панує на цього заході, адже там багато можна побачити та почути!

Як і кожного року, Свічечка розпочалась із внесення Вифлиємського Вогню Миру пластунами чотирьох уладів. Згодом гурт «Великодні Зернята» потішили слух глядачів різдвяними колядками. На святі було багато конкурсів. Найголовніший – на найкращий вертеп. Усі курені дуже гарно попрацювали у підготовці і на виступі показали себе відповідно. Були конкурси і на найкращу листівку, дідух,шопку, різдяну іграшку, кутю. Найкраще у конкурсі вертепів показав себе – к.ч.58 ім. Катерини Білокур, а от найсмачніша кутя була у юнаків з 29 куреня УПЮ ім. Юрія Старосольського. Найбільш мистецька листівка виявилась у к.ч.16 ім.Іванки Блажкевич. Також цього року нас приємно здивував к.ч.42 ім.Галини Дидик. Саме ці ініціативні юначки змогли організовути живу шопку. Найкращий дідух був у к.ч.60 ім.Галі Мороз. Родзинкою свята був також конкурс «З’їж пампуха». Особливість Різдвяної Свічечки 2011 полягала також у тому,що проводився вернісаж пластової творчості, на якому кожен пластун міг продемонструвати те, чим любить займатись у вільний час.

Впродовж свята гості смакували кутею, пампухами та солодощами.

Надзвичайно приємно, що Різдвяну Свічечку відвідало багато людей: батьки пластунів, старшопластуни із своїми дітками та колишні пластуни. Усі мали змогу поговорити із старими друзями у приємній атмосфері. Це свято зібрало усю пластову родину станиці Тернопіль та запалило іскру любові, тепла і добра у серцях на весь цей рік.

Христина Деркач, Пластовий портал

Коментарі вимкнені.