Під Бережанами успішно стартував наймасштабніший фестиваль Тернопілля 2011 року

Минув лише перший день «Руриська», але вже сміливо його  можна назвати найбільшим фестивалем нашої області.

Тернопілля зовсім не багате на фестивалі альтернативної  молодіжної музики. На відміну від сусідів – львівян, котрі мають вже чималий досвід проведення таких фестивалів, ми ще тільки робимо перші кроки в розвитку фестивального руху в нашій області. Так, найбільший фест альтернативної музики розпочався вчора, 9 липня, під Бережанами в урочищі Рурисько. На відміну від минулого року, коли «Рурисько» зібрало не так вже й багато молоді, цьогоріч сюди з’їхалася понад тисяча люду.

Перший фестивальний день розпочався з мастер-класів по бісероплетінню, гончарству, виготовленню ляльок-мотанок. Згодом усі присутні побачили показові виступи тернопільської федерації з фрі-файту. Це видовище зібрало немалу кількість глядачів, а ведучий наголосив, що дарма такі бої називають «боями без правил», адже фрі-файт має свої чіткі правила. Згодом, уже під акомпонемент  перших із запрошених гуртів молодь емоційно грала у волейбол, твістер, фрісбі, а немала кількість бажаючих каталася всередині велетенської кулі від туроператора «Файні мандри» по місцевому міні-ставочку. У Рурисько приїхали також і байкери. Вони довший час стояли кортежем поруч із сценою.

Цьогоріч на «Руриську» ще й успішно стартувала робота літературної сцени. Після невеличких технічних «заминок», котрі організатори списали на польові умови роботи, на сцену по черзі виходили молоді сучасні письменники. А згодом, серед незвичайних декорацій у вигляді картонних коробок, обклеєних газетами, розпочав свій перфоменс сучасний театр «Різні люди».

Згодом на сцену по черзі виходили альтернативні гурти з Луцька, Сум, Києва, Хмельницького, Львова, Чернівців, Тернополя. Але яка б музика не лунала, загальна кількість танцюючої та співаючої молоді перед сценою не зменшувалася. А навпаки – під час виступу останнього гурта першого дня фестивалю «Лос Колорадосів» з Тернополя, усі глядачі злилися в суцільне, драйвове, божевільне, безкрайнє море. Публіка невтомно “гоцала” та мкандувала “Лос-колора-дос” і не хотіла відпускати хлопців зі сцени. І навіть найпозитивніший ведучий “Руриська” М’яч Дредбол розгубився, питаючи у глядачів “Ну і шо тепер я маю робити? Зганяти їх зі сцени чи ні?”. Після нествердних криків розпашілих глядачів “Колорадоси” виконали ще одну акапельну пісню і завершили свій виступ.

На фестивальників чекала ніч, насичена етнотанцями, перфоменсами, вогнями та прозою…

 

Більше фото з першого дня фестивалю “Рурисько”

Люба Вовк

Фото: Зоряна Биндас

Коментарі вимкнені.