Підлога у Тернопільській церкві – висохла

Комунальники знайшли та усунули причину “просідання” підлоги у церкві Різдва Христового, що у центрі Тернополя на вулиці Руській. Водопровідні труби, які протікали, замінили на нові, відтак зараз вода більше не підтоплює ґрунт під церквою. Якщо так буде і надалі – підлогу в храмі  почнуть ремонтувати, кажуть у міській раді Тернополя, – пише сайт телеканалу TV4.

“Просідати” підлога діючого храму Української автокефальної православної церкви почала у квітні цього року. Хоча підлога у церкві Різдва Христового, що у Тернополі на вулиці Руській, досі невідремонтована, вода у ґрунт під нею вже не надходить, кажуть священослужителі храму. Працівники “Тернопільводоканалу” знайшли місце пошкодження водопровідних труб і замінили їх.

Сергій НАДАЛ  міський голова Тернополя: “Причина в тому, що під церквою вже довший час, навіть ніхто не може сказати скільки це років відбувалося, йшло підтоплення. Вода збиралась, збиралась, і дала цей результат. Фахівці з водоканалу провели там ремонтні роботи, знайшли місце пошкодження, вставили нові труби. Тобто на сьогоднішній день ця причина ліквідована”

Відтак на черзі – ремонт церкви, адже від такого підтоплення підлога храму “просіла”. Проектну документацію церква вже замовила, кажуть у міськраді Тернополя. Якщо і надалі підлога не руйнуватиметься, почнуть її ремонтувати. Відправи у храмі Української Автокефальної Православної Церкви не припинялись. Щоправда віряни заходять в церкву через бокові двері.

 

-1 thoughts on “Підлога у Тернопільській церкві – висохла

  • 08:40 | 22.08.2011 о 08:40
    Permalink

    а я думаю, чого там стільки часу захід з чорного входу. Вчасно спрацювали відповідні служби міськради. молодці.

Коментарі вимкнені.