Щепановський сяде за грати, якщо не вирішить проблем зі своїми дольовиками

Дольовики фірми «Будівельник» сварилися як з міліцією, так і з владою. 7 червня жертви будівельних махінацій підприємця Зеновія Щепановського знову пікетували під стінами облдержадміністрації. Цього разу люди перешкоджали руху громадського транспорту, сперечалися з представниками правоохоронних органів та кричали «Ганьба!» обласним та місцевим посадовцям.

«Я пів мільйона грошей дала! Де вони, що я так мучуся! – гнівно звертається до міліціонера одна з дольовиків. – Подивіться, як маленька бабця нині плаче? Чого вона має плакати? Що він думав, коли він в народу стільки грошей забрав?!»

Юрій Дармограй, дольовик (вулиця Корольова, 5): «Надія в людей помирає останньою, всі люди на щось надіялись. Люди ніколи не могли повірити, що таке може статися, що може статися так, що офіційно на такому рівні так публічно можна «кинути» людей!»

У те, що зараз Щепановський позичає гроші на добудову квартир у Донецьку чи Києві, люди не вірять.

Юрій Дармограй, дольовик (вулиця Корольова, 5): «Зараз ходять чутки, що він поїхав у Донецьк. До мене особисто він телефонував три тижні тому: вибачте за слово, ледве ворочив язиком, в дупль п’яний! Не знаю де він, чи в Донецьку, чи в Києві, але те, що він нічого не робить, що він звинувачує нас дольовиків – за те, що ми підняли цей рух!.. Тому що інвесторами є ми. І ніхто, крім людей, не буде інвестувати кошти. Ніякий банк йому на це кошти не дасть, ніякий інвестор, якщо він увійде, якщо він дасть старт. А далі всі повинні будуть доплачувати! Питання в тому, чи люди при такому інвесторові, при такому власникові схочуть туди інвестувати кошти і чи є в тому, що Щепановський має відношення до «Будівельника», чи є взагалі перспектива в даних об’єктах здача і чи є перспектива в нашій хорошій долі?»

До обласної державної адміністрації прийшло близько 500 дольовиків. Люди кажуть, що це наймасштабніший мітинг. І якщо після нього результату не буде і їх продовжуватимуть «годувати» обіцянками, вкладники «Будівельника» страйкуватимуть безперервно.

Євгенія Карпова, дольовик (вулиця Корольова, 5): «Я просто в розпачі! Як так влада не бачить, що робиться. Значить треба заставити Щепановського: хай віддає нам і ми самі добудуємо, ми б собі там щось зробили. Просимо владу допомогти вийти людям з такого положення, тому що люди в скруті, бо так важко нароблялась кожна копійка».

Таких обдурених людей та їхніх сімей у Тернополі близько дванадцяти тисяч. Дольовики зверталися, писали скарги, звернення та просьби і в прокуратуру, і до голови облдержадміністрації, і до мера Тернополя, але питання й досі не вирішено. Пікетувальники кажуть, що пустим словам більше не повірять і вимагають у влади вирішити їхню проблему.

Таїса Кравець, дольовик (проспект Степана Бандери): «Я вважаю, що його всі дуже захищають, а влада, я бачу, нам нічім не допомагає. Ми сьогодні зібрались для того, щоб нам влада допомогла. Ми вибирали владу, ми вибирали «Свободу», ми вибирали інших. Ми ж надіємось на те, що нам допоможуть. Але яка тоді надія в нашого народу, скажіть будь-ласка? Ми заручники долі в даний час!»

Після годинного пікетування до жертв «Будівельника», вийшли представники влади. Люди зустріли їх з оплесками та криками «Ганьба!».

Валентин Хоптян, голова Тернопільської ОДА: «Я нікого з вас не оскорбляю. Чого ви мене оскорбляєте? Я прийшов до вас, ви хотіли зустрічі – я прийшов до вас».

ЩепановськийГубернатор Валентин Хоптян вкотре пообіцяв вирішити проблему пікетувальників і дати можливість Зіновію Щепановському все владнати до понеділка, 13 червня. Якщо ж у цей день підприємець не запропонує нічого і надалі переховуватиметься, то його закують ц наручники і відправляють за грати. А на його брата, Віктора Щепановського, який сьогодні займає посаду голови районної державної адміністрації, напишуть заяву до Президента України з вимогою про звільнення.

Валентин Хоптян, голова Тернопільської ОДА: «Якщо в понеділок нема його з грішми, значить ми тоді зробимо у вівторок те, про що я сказав»,  – повідомляє  ІНТБ.

Коментарі вимкнені.