Що буде з Галицьким інститутом?

Депутати Тернопільської міської ради прийняли рішення реорганізувати Галицький інститут імені В’ячеслава Чорновола. Шляхом поділу комунального вишу утвориться два навчальні заклади: Галицький коледж імені В’ячеслава Чорновола та Тернопільський інститут туризму, реклами та видавничих технологій.

Реорганізація розпочнеться з 27 червня 2011 року, – пише ЗІК.

Коледж буде навчальним закладом комунальної форми власності, а інститут – комерційним.

«Міністерство освіти та науки ставить певні вимоги до того, якими мають бути інститути. І ми не виключаємо того, що завтра-післязавтра він просто може бути закритий розпорядженням. Для того, щоб ті діти, які там провчилися, не пішли на вулицю, є домовленості у рамках державного замовлення перевести їх в інші ВНЗ, оскільки вони утримувались за кошти з міського бюджету. При цьому всьому інститут буде збережений. Там залишиться навчання тільки на комерційній основі. Якщо буде достатня кількість дітей, які будуть мати бажання поступати туди з нового навчального року і вчитися, він буде до цього готовий», – прокоментував міський голова Сергій Надал.

 

За словами мера, зараз проходять перемовини про створення процедури переведення студентів з Галицького інституту у тернопільські університети (економічний, технічний, педагогічний).

«Можливо, комусь доведеться здавати додаткові іспити, а, можливо, комусь доведеться залишитися ще раз на той самий курс. Зараз з цими трьома ВНЗ йде погодження щодо напрямків і профілів», – додав Сергій Надал.

Коментарі вимкнені.