Щоб не платити штраф, чиновник дав сам собі довідку, що його не існує

Прокурор Зборівського району склав адміністративний протокол стосовно секретаря однієї із сільських рад Зборівського району про вчинення адміністративного корупційного правопорушення, передбаченого ст. 172-2 КУпАП.

Встановлено, що санітарний лікар Зборівської райСЕС склав стосовно секретаря однієї із сільських рад району адміністративний протокол за вчинене ним порушення, передбачене ст..22 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення». У подальшому – на чиновника наклали адміністративне стягнення у вигляді штрафу у сумі 170 грн.

Штраф порушник не сплатив, а відтак невдовзі на адресу сільської ради надійшла постанова держвиконавця про стягнення з боржника в дохід держави 340 грн.
Втім секретар сільради, щоб не сплачувати кошти, виготовив та надав у відділ ДВС Зборівського району завідомо неправдиву довідку про те, що такої особи, як він, на території сільської ради немає. Крім того, секретар взяв печатку у сільського голови та завірив завідомо неправдивий документ.
Стосовно секретаря сільради складено протокол про адміністративне корупційне правопорушення за ст. 172-2 КУпАП (порушення особою встановлених законом обмежень щодо використання службових повноважень та пов’язаних з цим можливостей з одержанням за це неправомірної вигоди ).
Відповідно до ч. 1 ст.6 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», посадовій особі органу місцевого самоврядування забороняється використовувати свої службове становище з метою одержання неправомірної вигоди для себе.
Суд визнав винним державного службовця у вчиненні адміністративного правопорушення. Посадовець, який вирішив «зекономити» 340 гривень, відповідно до постанови суду, змушений тепер сплатити штраф у розмірі 850 гривень.

 

Коментарі вимкнені.