Скандал на кубку мера

14-15 травня у парку “Топільче” на спортивному майданчику зі штучним покриттям відбувся перший кубок міського голови Тернополя з міні-футболу серед команд депутатів, чиновників, комунальників та журналістів. Загалом приємні враження від турніру, перемогу в якому святкував колектив виконавчих структур Тернопільської міської ради на чолі з мером Сергієм Надалом, зіпсували скандали, пов’язані з підставними гравцями, – пише газета “Номер один”.

Одні команди вже дуже хотіли здобути кубок мера, а тому почали вдаватися до хитрощів. Дебютний матч турніру призвів до першого скандалу. За команду «Теплокомуненерго» (матч проти журналістів) виступав гравець, який, як повідомили самі футболісти, є… братом одного з працівників даного підприємства, хоча за регламентом у змаганнях мали виступати лише працівники комунальних підприємств та депутати. Відповідно результат першого тайму організатори змагань анулювали, а командам запропонували переграти матч від початку. Хоча журналісти і поступилися в підсумку 1:2, однак і далі виявилось, що за цих же тепловиків виступав ще один підставний гравець, якого до турніру більше не допустили (№10). Щоб не зіпсувати змагання, команда журналістів закрила очі на цей факт, хоча їй і пропонували написати протест. У підсумку з групи «Б», яка першою провела свої змагання, до фіналу пробилася симпатична команда Тернопільської обласної ради та КП «Теплокомуненерго». В обох команд було по 7 набраних очок, але за результатами додаткових показників першість залишилася за депутатами обласної ради.

Ще більш кричущий факт з підставками було зафіксовано в іншій групі («А»). У ній теж дві команди набрали однакову кількість очок – Тернопільська міська рада та МШЕД (кожна записала до свого активу по дві перемоги та одну нічию), але путівку до півфіналу здобула команда… КП «Тернопільміськліфт», яка в групі була лише третьою. Як виявилось, за МШЕД виступали кілька футболістів… ФК «Нива», які апріорі не могли бути працівниками шляхово-експлуатаційної дільниці. Оргкомітет турніру задовольнив протест ліфтовиків, відповідно вони отримали нагоду позмагатися за кубок мера на вирішальному етапі змагань. Щоправда, останні виявились найслабшими серед четвірки найсильніших. Ліфтовики у півфіналі поступилися обласній раді (1:7), а в матчі за третє місце – тепловикам (1:6).

Окрасою турніру можна назвати два поєдинки. У півфіналі між виконавчим комітетом міської ради та КП «Теплокомуненерго»  довелося пробивати пенальті (основний час завершився з рахунком 1:1). Тут дива майстерності продемонстрував мер Тернополя Сергій Надал, який не дозволив суперникам двічі вразити свої ворота, відповідно у футбольній лотереї перемогу святкували чиновники мерії – 2:1. Не менш драматично проходив фінальний матч між «містом» та «областю». У першій команді, окрім мера, виблискував капітан ФК «Тернопіль», а заодно і працівник ради Андрій Кондзьолка, натомість йому в опоненти дісталися кваліфіковані у недалекому минулому футболісти Володимир Болєщук, Тарас Пастух, Олександр Стадник. Запекла гра завершилась мінімальною перемогою мерії (3:2).

По завершенню змагань журі визнало кращими у своїх номінаціях. Так, кращим воротарем та нападником стали депутати обласної ради Володимир Стаюра й Олександр Стадник, а приз кращого захисника дістався Валерію Дубельту з команди «Теплокомуненерго».

-1 thoughts on “Скандал на кубку мера

  • 14:45 | 19.05.2011 о 14:45
    Permalink

    Як містом керують так і футбол гарють! І тут без брехні не обійшлось!!!

Коментарі вимкнені.