Суду над Щепановським не було

Через відсутність захисників як самого Щепановського, так і іншого обвинуваченого по справі — Євгена Марценюка — судове засідання перенесли. Потерпілим від “Будівельника” це не сподобалося. Люди здійняли бучу в залі суду. В ситуацію навіть втрутилися правоохоронці.

– Думаю, будуть затягувати справу. Не буде нині суду. – немов дивлячись у воду, зауважив за кілька хвилин до слухання один із потерпілих. – Сволочі. Люди останні гроші вклали, а вони ховаються. Там де великі гроші – там все вирішується як треба.

Слова чоловіка підтвердилися уже в перші хвилини, коли суддя перевіряв присутність обвинувачених, їхніх захисників, прокурорів та потерпілих. У списку були усі, окрім адвокатів двох відповідачів. Відповідно суддя оголосив, про те, що переносить розгляд справи на 10.00 5 вересня. Разом із тим зауважив, що такі дії захисників — неприпустимі.

– Якщо до 22 числа не буде документального пояснення відсутності захисників, стоятиме питання щодо відводу захисників, – оголосив суддя у справі Тарас Багрій.

Майже двом десяткам потерпілих в залі такі новини дуже не сподобалися. Люди гучно вимагали продовження розгляду справи. Ще більше вони завелися, коли захисник Щепановського таки з’явився (уже після того, як суддя оголосив нову дату слухання — прим. ред).

– Та як? Вони ходити не будуть, а ви переносити весь час будете? Нині одного нема, завтра іншого. Потім ще щось — так безкінечно судити можна, – пролунало від одного з потерпілих.

Деякі з людей, були ще більш прямі у своїх висловлюваннях. За це чули зауваження і від судді, і від прокурорів, і від правоохоронців.

– Пропив, прогуляв, купив жінці машину! І все за людські гроші! То як то так – ви мені скажіть? Га? – майже криком звертався до судді один з учасників розгляду.

До чоловіка навіть підступили правоохоронці, бо він та ще декілька осіб почали наближатися до судді, який уже йшов з зали, та підсудного, якого ще не вивів конвой.

– Без рук. Без рук, шановний, – так відреагував на підступи міліції чоловік. – Ви повинні захищати права людей, а не ось цього … (вказуючи на підсудного — прим. ред.). Я – законослухняна людина.

Коли суддя залишив залу, а підсудного вивели — люди втихомирилися та швидко розійшлися. Проте у коридорі, як почув кореспондент, продовжували обговорювати ситуацію. Лунали серед іншого й фрази на кшталт: “Якщо подібне буде і в вересні, то добром все не закінчиться”.

Нагадаємо, перше слухання у справі “Будівельника” відбулося 21 липня. Звинувачують підприємство та причетних осіб в багатомільйонних будівельних аферах, від котрих постраждали тисячі тернополян, – пише газета “20 хвилин”.

-1 thoughts on “Суду над Щепановським не було

  • 16:43 | 18.08.2011 о 16:43
    Permalink

    судді певно теж перепало вже від Щепановского (він і за гратами роздає далі хабарі ) . вони усі хабарники !!! живцем тре палити таких ..

Коментарі вимкнені.