Тернопіль – третій! Завдяки блогерам

Кожної осені на щорічному заході для блогерів у Києві Блог Яндекс.Україна  розповідає про те, як змінилася за рік українська блогосфера.

Давайте подивимося, як, за даними Пошуку в блогах, вона виглядає зараз.
Отже, станом на осінь 2011 року в Україні налічується близько 1,1 мільйона блогів (рік тому їх було 700 тисяч). При цьому активних (які містять не менше п’яти записів та оновлювалися хоча б раз за останні три місяці) у порівнянні з минулим роком стало менше – 100 тисяч (а було 120 тисяч).
Крім того, українські користувачі ведуть близько 23 тисяч спільнот.
Карта блогосфери за рік дещо змінилася. Лідер топ-трійки міст – як і раніше – Київ, проте на другому і третьому місцях наразі Одеса з Харковом (замість Донецька і Криму). Повністю статистика виглядає так:

Звісно, якщо врахувати географію лише україномовних блогів (тобто тих, у яких пишуть переважно українською), цифри будуть іншими:

Цікаво, що активних україномовних блогів у Львові навіть більше, ніж у Києві. Загалом блогів українською наразі близько 80 тисяч.
У середньому в будній день українські блогери роблять близько 370 тисяч дописів. При цьому піки їхньої активності припадають на 17-ту годину (майже 43 тис. дописів), на проміжок з 10 до 12 години ранку (23-25 тис. дописів щогодини), а також на 19-20 та на 23 години (21-23 тис. дописів щогодини). А найменше дописів з’являється між 4 і 6 годинами ранку – трохи більше тисячі щогодини.
Про Твітер
В Україні наразі 160 тисяч твітер-акаунтів – удвічі більше, ніж було минулого року.
За рік Твітер став ще україномовнішим. Якщо в 2010 році українською хоч інколи твітили 29% твітерян України (тоді це становило 23 тисячі тві-користувачів), то зараз таких 45%, тобто 72 тисячі.
За кількістю тві-акаунтів Київ залишив далеко позаду решту регіонів України:

Якщо ж зважати на географію україномовних твітер-акаунтів, то найбільше їх у Києві; на другому місці, цілком природно, Львів, а на третьому – Тернопіль.
І наостанок ще трохи статистики. Середня кількість символів у твіті з України – 69. Це трохи більше, ніж в Росії – у них у середньому 66 символів. А твіт українською мовою довший ще на один символ, його довжина – 70 символів.

Завантажити презентацію Антона Волнухіна “Українська блогосфера 2011” (PDF)

 

Наталія Журавльова і Антон Волнухін, Microsoft Blogfest 2011

Коментарі вимкнені.