Тернопільська міськрада дозволила КП створити ТОВ з переробки сміття

Депутати Тернопільської міської ради надали дозвіл комунальному підприємству «Екоресурси» виступити засновником (учасником) товариства з обмеженою відповідальністю «Еко-Тернопіль». «За» відповідне рішення проголосували 38 з 49 присутніх на сесії депутатів, – пише ЗІК.

 

Депутати уповноважили директора комунального підприємства Тернопільської міської ради «Екоресурси» Шаюка О.М. на розробку та підписання засновницького договору новоствореного товариства.

«Протягом місяця, можливо, до наступної сесії, будуть потрібні розрахунки: яка сума інвестицій, яка сума статутного капіталу … На підставі цього будуть вироблені відсоткова частина і грошова. Після цього статут цього підприємства буде винесений на затвердження сесії», – прокоментував міський голова Тернополя Сергій Надал.

Довідка

19 травня депутати Тернопільської міської ради дали дозвіл комунальному підприємству Тернопільської міської ради «Екоресурси» (ід.код 36829977) на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 4,0 га з наданням у постійне користування, за рахунок земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони й іншого призначення.

«За» це рішення проголосували 48 з 51 присутніх у сесійній залі депутатів.

Земельна ділянка призначена для будівництва підприємства промислової переробки побутових відходів потужністю 80 тис. тонн за рік за адресою: вул. Об’їзна.

«Ми збудуємо підприємство з промислової переробки побутових відходів. Яка буде технологія, визначатимемо пізніше. Спочатку потрібно виділити земельну ділянку комунальному підприємству», – прокоментував міський голова Тернополя Сергій Надал, відповідаючи на запитання депутатів.

Також комунальне підприємство Тернопільської міської ради «Екоресурси» ще одним рішенням ради отримало у постійне користування земельну ділянку площею 3,43га для обслуговування незавершених споруд з термообробки та механічного обезводнення сирого осаду за адресою: вул. Об’їзна. Цю ділянку вилучили з користування комунального підприємства «Тернопільводоканал», враховуючи письмову згоду землекористувача.

Раніше Сергій Надал неодноразово повідомляв журналістам, що Тернопіль потрапив у державну програму будівництва сміттєпереробних заводів. Його мають збудувати за сприяння Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами (голова – Владислав Каськів).

Коментарі вимкнені.