Тернопільські спортсмени здобули чотири першості у турнірі з греко-римської боротьби у Словаччині

Юнацький міжнародний турнір з греко-римської боротьби відбувся протягом 16-18 вересня у місті Комарно (Словаччина). 120 учасників змагалися між собою у чесних двобоях. Загалом на юнацький турнір прибули представники шести країн – України, Словаччини, Угорщини, Сербії, Чехії, Хорватії. Україну представляли тернопільські спортсмени – вихованці дитячо-юнацької спортивної школи з греко-римської боротьби. Тернопільські спортсмени, під керівництвом директора ДЮСШ, заслуженого тренера України з греко-римської боротьби Андрія Телебана, здобули загалом шість призових місць.

«Завдяки наполегливості та старанням борців, тренерів, влади такий спорт, як греко-римська боротьба в Тернополі сьогодні набирає все більшого значення. Ми відновлюємо статус Тернополя як столиці греко-римської боротьби в Україні. Наші спортсмени єдині представляли Україну на міжнародному турнірі і показали чудові результати. Зусилля влади і громади мають об’єднатися, щоб цей вид спорту, який як вважалося досі, занепадав, успішно розвивався надалі», – сказав заступник міського голови Леонід Бицюра.

Загалом збірна ДЮСШ з греко-римської боротьби зайняла III загальнокомандне місце. Кращим борцем турніру визнано Паляницю Станіслава.

У ході нелегкої боротьби тернопільські спортсмени посіли такі місця:

Летун Андрій (32 кг) – I місце (класична гімназія №1)

Заоборний Віктор (35 кг) – I місце (ЗОШ №27)

Летун Олександр (53 кг) – I місце (класична гімназія №1)

Паляниця Станіслав (63 кг) – I місце (ТНЕУ)

Карпович Артур (32 кг) – II місце (ЗОШ №5)

Комаринський Богдан (50 кг) – II місце (ЗОШ №10)

 

Коментарі вимкнені.