Тернопільські студенти серед найкращих

Двоє студентів ТНПУ ім. В. Гнатюка – Віталій Федачківський (фізико-математичний факультет) та Марічка Юрчак (історичний факультет) повернулися з 4-того Молодіжного форуму Стипендіальної програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука, який зібрав під Києвом 320 найкращих студентів України – цьогорічних переможців загальнонаціональної стипендіальної програми.
Вони були відібрані за результатами трьох етапів конкурсу з 1739 кандидатів в більш ніж 100 вузах України. З часу створення програми «Завтра.UA» її стипендіатами стали понад 1400 українських студентів. За роки існування програми студенти реалізували понад 40 соціальних проектів, серед яких «Заповідник», кінофестиваль «Ранок», «Мистецька майстерня» тощо.

4-й Молодіжний форум Стипендіальної програми Фонду Віктора Пінчука «Завтра.UA» розпочався 21 травня. Програма Форуму була дуже насиченою. У перший день проводилися командоутворюючі тренінги та посвята в Спільноту стипендіатів. Другий день був присвячений розробці соціальних проектів.

Третій день – лекціям та дискусіям на тему «Світ твого завтра: що очікувати, до чого готуватися, як діяти». З лекціями перед стипендіатами виступили професор Стокгольмської бізнес-школи і автор бестселера «Бізнес у стилі фанк» Йонас Ріддерстрале, керівник і директор зі стратегічного розвитку компанії «Grameen Creative Lab» Саскія Бруштейн і один з провідних російських макроекономістів-теоретиків Михайло Хазін. Зі студентами також поділилися своїм досвідом та історіями успіху спеціально запрошені гості: керівник компанії «GSC Game World» та автор хітів комп’ютерних ігор «Казаки» та «Сталкер» Костянтин Григорович, виконавчий директор Європейської бізнес асоціації Анна Дерев’янко, ресторатор Маргарита Січкар, науковець Максим Стріха, народний депутат України Андрій Шевченко, співзасновник та керуючий партнер Horizon Capital Наталія Яресько, лідер партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк. Форум завершився урочистою церемонією, гостями якої стали: президент Польщі в 1995-2005 рр. Александр Квасьнєвський, керівник Головного управління з питань міжнародних відносин Андрій Гончарук, керівник Головного управління з гуманітарних та суспільно-політичних питань Адміністрації Президента Ганна Герман, народний депутат Україні, лідер партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк, народний депутат України Андрій Шевченко, лідер групи «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук, українські бізнесмені та громадські діячі. Ведучим вечора став популярний ноумен Олександр Педан, спеціально для стипендіатів виступив фіналіст програми «Україна має талант» Артем Лоїк, який власним прикладом доводить, що успіх приходить лише до тих, хто діє.
Звертаючись до стипендіатів в ході церемонії засновник Програми Віктор Пінчук підкреслив: «Мета програми «Завтра.UA» – допомогти вам розкрити свій потенціал і направити його на розвиток себе і своєї країни. Як це зробити? Рецепт дуже простий – знати, думати і мріяти, ну і, звичайно ж, діяти».
У сучасному світі дуже важливо мріяти про майбутнє, тому що справжній лідер не зациклюється на справжньому і тим паче – на минулому, сказав Віктор Пінчук. Але ні одна мрія не втілиться в життя сама собою. «Треба діяти. Нехай не в глобальних масштабах, нехай у невеличких соціальних проектах, які ви реалізуєте, будучи стипендіатами. Але це вже – ваша дія, важлива дія», – зазначив він. За словами Александра Квасьнєвського, «Ми дуже хочемо дочекатися того для, коли Україна приєднається до Євросоюзу. І ми дуже багато працюємо для цього. Повірте, ваша країна має прекрасні шанси і вона буде грати надзвичайно важливу роль. У вас є надзвичайний потенціал».

Він підкреслив особливу роль української молоді в майбутньому розвитку країн і запропонував стипендіатам керуватись у своєму житті та кар’єрі гаслом «Так. Ми це зможемо!» 24 травня, перед тим як покинути Київ, стипендіати відвідали виставку «Твоє емоційне майбутнє» Олафура Еліассона, яка зараз проходить в PinchukArtCentre.

Коментарі вимкнені.