Тернопільську “Ниву” розбили у Чернігові

Поразкою 1:4 завершився візит тернопільської “Ниви” у Чернігів. Там наші земляки на стадіоні імені Юрія Гагаріна поступились місцевій “Десні”.

Матч у рамказ 21-го туру першості України з футболу серед команд першої ліги проходив минулої суботи, 28 травня.

“Нива” знову програла. Мабуть, нікого таким результатом у реаліях нашого клубу вже не здивуєш. “Жовто-зелені” зазнали восьмого розгромного фіаско у сезоні. По іншому аніж провал такий результат назвати складно…

Якщо розцінювати ситуацію об’єктивно зі сторони – поточний показний тернопільського клубу таки повний провал. Один із гірших сезонів в історії. “Рось” займає позицію нижче не тому, що наша “Нива” сильніша, а мабуть тому, що сама “Рось” ще слабша. Особливо у матчах першого кола. Втім, це лише з позиції нейтрального уболівальника.

Супроти логіки не підеш…

Якщо ж дивитись на цю ситуацію ширше – ніяким чином десята сходинка “Ниви” не може являтись крахом. Все пояснюється логічними висновками. Більшість команд у поточному розіграші ліги боролись за свої позиції з іншими опонентами. Натомість для “Ниви” цей суперник виглядав куди серйознішим тим паче – що він не являвся фізичним тілом. Про важке фінансове становище “Ниви” не чув лише далекий від футболу середньостатистичний тернополянин. Ще зимою наша команда балансувала на межі припинення свого існування. Тож навіть старт у весняній стадії турніру вже являється успішним результатом. Усі поразки клубу у матчах – це лише плід підготовки клубу у зимовий період. А як скажете готуватись до матчів, у яких цілком ймовірно клуб взагалі міг не взяти участі? Як наслідок – зимова підготовка, у якій закладається фундамент всієї фізичної готовності до сезону була відсутньою. Таким чином і результат є цілком логічним…

Вряд-чи багато хто із уболівальників очікував від матчу з “Десною” на здобутий очковий доробок від тернопільської “Ниви”. Команда з крайньої півночі України зимову перерву теж не провела надто плідно. Ще за підсумками осінньої стадії змагань команда з півночі являлась одним із претендентів на підвищення у класі. Хоча офіційної заяви керівництва клубу по цьому приводу не було, люди наближені до нього оптимізму запеклих уболівальників не розділяли… як наслідок ще взимку зі стану чернігівського клубу новин майже не надходило. Команда, яку зимою очолив Анатолій Беляй (екс-тренер “Фенікс-Іллічівця”, який припинив своє існування) активних зимових зборів не провела. Керівництво перед своїм клубом завдання зачепитись за одну із лідируючих сходинок не ставило. Однак попри це все – чернігівська “Десна”, і її підбір футболістів по-праву являється однією з сильніших у лізі.

Доля гри вирішена у першому таймі

Як і годиться у поточному сезоні “Нива” розпочала із суперниками на рівні. У поєдинку, що проходив за 30-градусної спеки наших хлопців хватило лише на дебютні 10 хвилин. У подальшому – чернігівський клуб взяв ініціативу у свої руки, та завертів таку карусель поблизу воріт Володимира Парія, що вже у першому таймі наші земляки могли повторити власний анти рекорд у поточній лізі за пропущеними м’ячами. У підсумку пропустили наші земляки всього тричі. Однак і цього було достатньо, щоб вирішити долю матчу ще за підсумком першої 45-хвилинки.

На 13-й хвилині поєдинку відкрив рахунок Олександр Кожем’яченко. Його пряме виконання штрафного удару виявилось для голкіпера “Ниви” Володимира Парія невідпорним – м’яч поцілив у верхній кут воріт нашої команди. Мінімальний рахунок зберігався аж до 36-ї хвилини зустрічі. У цей період господарі невпинно атакували, втім цього було недостатньо – після невдалого старту певний кураж у воротах піймав Парій. Подвоїли свою перевагу господарі на 37-й хвилині. Ренат Акчурін з флангу вирвався сам-на-сам із кіпером тернополям, та переграв останнього ударом у дальній кут – 2:0. Вже через п’ять хвилин власний дубль у зустрічі оформив Олександр Кожем’яченко. Його гол виявився дуже подібним на попереднім лише з тією відмінністю, що нападник чернігівців вразив протилежний кут воріт. 3:0 – саме за такої переваги господарів команди пішли на перерву.

“Один із героїв – голкіпер “Ниви”

Зробивши гру вже у першому таймі, у другому “Десна” дещо заспокоїлась. Хоча й ініціатива цілком знаходилась на їх боці, забили господарі лише один раз. На 76-й хвилині гарматний постріл із-за меж штрафного майданчика виконав Серій Таран – м’яч влетів у верхній кут воріт “Ниви”, Володимир Парій у цьому моменті був безсилий.

Загалом у другому таймі “Десна” створила моментів ж ніяк не менше, ніж в першому, – розповідає очевидець поєдинку, тернополянин Андрій Тихий (20р.). – Хорошу гру у воротах демонстрував наш воротар… хоча й дивуватись тут немає чому – коли команда грає фактично без атаки, героєм зустрічі може стати лише голкіпер.

І все ж під завісу поєдинку “Нива” забила гол престижу. Дмитро Довбиш змістившись з флангу вже у компенсований арбітром час точним ударом “розмочив” рахунок – 4:1. До завершення поєдинку тернополяни не зуміли дограти в повному складі. За повторне попередження з поля вилучили капітана – Тараса Кормила. У підсумку – в останньому матчі проти “Динамо” він не зіграє, відтак літня відпустка для Тараса розпочалась раніше.

Фінальний рахунок 4:1 – повне відображення того, що відбувалось на полі стадіоні імені Юрія Гагаріна у Чернігові. “Нива” зазнала восьмого розгромного фіаско в сезоні. Такий підсумок – цілком яскрава люстрація готовності футболістів. Однак, мабуть головна перемога нашого клубу в цьому сезоні – це той факт, що “Нива” продовжує своє існування. Разом із ним жива надія що нові перемоги вже не за горами…

Коментарі вимкнені.