Тернопільських школярів вчать бути, як повстанці


Національно-патріотичне виховання – основа навчання у школі, вважає педколектив тернопільської школи №19. Тут створили музейну кімнату, присвячену Національно-визвольним замаганням та Українській постанській армії. Щорічно з особливо урочисто відзначають у школі річницю створення УПА, а старшокласникам організовують екскурсію в Антонівці Шумського району у музей просто неба «Штаб ОУН–УПА «Волинь–Південь», – повідомляє TV-4.

Учнів школи номер дев’ятнадцять виховують справжніми патріотами. Їм за приклад ставлять підпільників-повстанців. Тут розповідають про УПА не лише на уроках історії. Школярі вчать повстанські пісні, роблять стінгазети і проводять найрізноматніші заходи. Знають про УПА навіть найменші учні.

– Я знаю, що наші воїни УПА були дуже сильні і сміливі. Вони боролися за незалежність України, – каже Анастасія ЯРЕМА учениця школи №17 Тернополя

Іван ЧОРНИЙ учень школи №19 Тернополя каже, що Українська повстанська армія боролась за рідну мову, за рідну Україну. І вони такі хлопці, що нічого не боялися.

Улюблена подія школярів – поїздка у музей УПА в селі Антонівці на Шумщині. Така традиція існує у дев’ятнадцятій школі Тернополя вже близько п’ятнадцяти років.

– У цьому селі у лісі був розташований штаб УПА. Там є дванадцять могил загиблих людей, які воювали, боролися за нашу Україну. Також ми відвідали музей УПА. Там нам розповіли і показали речі, які носили з собою на війну, ну і про їхнє життя і в цілому про них, – говорить Василь КИРИК учень школи №19 Тернополя.

До відзначення шістдесят дев’ятої річниці УПА учні дев’ятнадцятої школи провели цілу серію заходів. Окрім поїздки в Антонівці, діти позмагалися в конкурсі повстанських пісень та поезії, організували святковий концерт.

– Я вважаю, що одним із найважливіших виховних моментів в роботі нашій, так як і в минулому, це виховання майбутніх громадян, патріотів нашої держави. Без цього навіть і знання, які ми даємо в школі, не будуть мати великого значення. Ми можемо навчити дітей багато наук і дати багато знань, але якщо це не будуть патріоти держави, покинувши державу, нам від цього не буде ніякого позитиву з тих знань нема, – зазначила Ганна ЯРЕМА директор школи №19 Тернополя.

Коментарі вимкнені.