Тернополяни у День Незалежності отримали Український дім “Перемога”

Яскраві урочистості відбулися в обласному центрі з нагоди відкриття Українського дому «Перемога».

Усечесні отці освятили щойно відремонтований будинок..

Вітаючи краян із Днем Незалежності та відкриттям Українського дому, голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда підкреслив:

– Це дуже добре, що ми повертаємось до свої символів, прикипаємо серцем до своїх цінностей та святинь. Ми воскрешаємо в собі усе те краще, що заповіли нам наші славні предки. Вірю в те, що цей Український дім, який нині дійсно український за формою, стане по-справжньому українським за змістом. Тут оселяться українські мистецтва: експонуватимуться кращі взірці малярства та скульптури, співатимуться нові українські пісні, свої досягнення демонструватимуть наші модельєри, а глядач поспішатиме на перегляд українських стрічок. Нехай щастить цьому дому, а усім нам – українських перемог.

Олексій Кайда подякував міському голові Тернополя Сергію Надалу, міській раді, будівельникам – усім, хто долучився до відкриття Українського дому.

До слова, у приміщенні ще пахне фарбою, проте зміни, які відбулися із колишнім кінотеатром, вражають. Виставкова зала, у якій зручно розмістилася експозиція картин Петра Мороза, вразила відвідувачів білими колонами та орнаментом, а особливо тих, які добре пам’ятають який безлад тут панував ще чотири місяці тому. Прекрасно зроблена й глядацька зала багатофункціональна: є у ній і подіум, і сцена, і екран. Не забули й про журналістів. Є у будинку і прес-центр.

Український дім «Перемога» зустрів своїх відвідувачів

 

Коментарі вимкнені.