У День міста підписали присягу про побратимство між Батумі та Тернополем

Урочистий прийом іноземних делегацій провели у Тернополі 28 серпня в Українському домі «Перемога». З представниками іноземних держав зустрілися міський голова та члени виконавчого комітету міської ради. Кожен з них протягом святкування Дня міста презентував гостям Тернопіль.

У рамках заходу мер міста Батумі Роберт Чхаїдзе та міський голова Тернополя Сергій Надал підписали угоду про побратимство між цими містами.

«Підписання угоди є значною подією не лише для сьогоднішнього покоління, це перспективи для наших дітей та внуків. Це нова сторінка у стосунках між нашими містами, – зазначив Сергій Надал. – Хочу наголосити, що те, що відбулося сьогодні, – це не просто формальність, а реальна співпраця. Від сьогодні наші стосунки отримали інший статус. Батумі і Тернопіль стали побратимами. Це дає переваги всім, хто працює чи навчається в Тернополі, коли вони прибувають в Батумі, чи з Батумі до Тернополя. Я говорю про такі галузі, як культура, спорт, економіка, наука. Вже цього року ми проводитимемо спільні культурно-спортивні заходи. Крім того, наші тернопільські підприємці мають досвід співпраці з містом Батумі. Завдання влади, на мою думку, бути своєрідним містком для співпраці представників різних галузей обох міст, а співпрацювати між собою та розвиватися вони будуть самі».

Привітав тернополян із здійсненням спільної мрії і мер Батумі Роберт Чхаїдзе. На згадку тернополянам він залишив у Тернополі герб та прапор свого міста.

«Сьогодні ми офіційно визнали дружбу між нашими містами. Впевнений, що це потрібно як Батумі, так і Тернополю. Наші стосунки будуються на чесності і любові, отже вони будуть успішними і принесуть чимало користі нашим містам. Ми обіцяємо сприяти розвитку Тернополя, допомагати тернопільській владі у її починаннях на благо тернополян. І зробимо все можливе, щоб наші міста розвивалися одночасно і процвітали з кожним роком», – додав мер Батумі.

 

Коментарі вимкнені.