У космос полетить перший український турист

Один з українських телеведучих купив право побачити Землю з космосу за 250 тисяч євро.

Вже в наступному році в космос відправиться перший український турист. Ним стане телеведучий Першого національного каналу Андрій Пальчевський.

Півтора року тому ведучий зареєструвався для такої подорожі на сайті компанії Virgin Galactic, яка першою в світі вже з 2012-го року має намір здійснювати польоти в космос з туристами на борту, пише “Сегодня“.

“До космосу в мене любов з дитинства: я народився у рік першого польоту в космос Юрія Гагаріна, в 1961-му. Крім того, я – типовий адреналіновий наркоман і освоюю все, що літає”, – розповів Пальчевський.

“Дізнавшись про польоти, я поїхав до Космопорту в пустелі Мохаве, в Каліфорнії. Зустрівся там з винахідником корабля SpaceShipOne (перший приватний літальний апарат для польотів вище 100 кілометрів) Бертом Рутаном і з керівником компанії Virgin Galactic Річардом Бренсоном. З документів я, крім тих, що засвідчують особу, надав довідку про повне здоров’я, а також отримав довідку про проходження спецпідготовки (три дні мене вчили, як поводитися в невагомості і тренували вестибулярний апарат)”, – додав він.

Перспектива задоволення піднятися над Землею на 110 кілометрів (це обіцяє Virgin Galactic) обійшлася Пальчевському в 250 тисяч євро. Ці гроші для нього, керівника київської медлабораторій “Євролаб”, – не проблема.

“Але медицина – моє хобі, а взагалі я займаюся колоїдною та молекулярною хімією і свій сотий мільйон заробив у 1998 році”, – зізнався він.

Потім Пальчевському прийшло підтвердження, що він увійшов до першої сотні кандидатів, які будуть літати туристами в космос з 2012 року.

Зараз Virgin Galactic проводить випробування корабля. Бренсон заявляв, що першими відправить у космос всю свою сім’ю, а потім – зареєстрованих кандидатів.

“У сертифікаті, який мені прислали, сказано, що я буду 87-м у цій сотні. Однак мені підтвердили, що я буду першим з країн колишнього СРСР. Не дочекаюся, коли відчую невагомість і побачу Землю зі сторони”, – говорить Андрій.

Українська правда

Коментарі вимкнені.