У Тернополі єдине безпечне місце для купання – дальній пляж

дальній пляж - єдине безпечне місце для купання
Фото: 20 хвилин

19 липня під головуванням заступника міського голови Владислава Стемковського відбулося засідання комісії із запобігання надзвичайних ситуацій у Тернополі. Зокрема, мова йшла про поводження на воді та безпечні місця для купання на Тернопільському ставі.

Сьогодні дальній пляж – єдине паспортизоване місце для відпочинку тернополян на воді. Тут повністю створено санітарні умови для безпечного купання – очищено дно, завезений пісок, постійно проводяться заміри води санстанцією, а також працює рятувально-водолазна служба, що суттєво зменшує можливість нещасних випадків на воді.

Санітари міста провели заміри води у місцях, де зазвичай купаються тернополяни. Виявилося, що вода у потічку на вулиці Чумацькій та в так званому «моржатнику» у парку «Топільче» перенасичена поліфосфатами. Це, безумовно, небезпечно для здоров’я.

Заборонено купатися також на Циганці та території біля пивзаводу.

За словами заступника начальника управління ЖКГ Олега Соколовського, дозволили купатися лише на дальньому пляжі, бо найкраща вода там, де проходить річка. В інших місцях купатися заборонено, бо там водойма не є достатньо чистою. Зокрема на згаданій Циганці, де часто люблять відпочивати люди, спостерігається цвітіння води. Це негативно впливає на здоров’я охочих скупатися там. Легалізувати для купання це місце непросто, бо зона є промисловою і саме на цей пляж виходять колектори каналізування промислових об’єктів.

«Тернопільський пляж на сьогодні – єдине місце, безпечне для відпочинку. Люди, які купаються в інших, можливо й звичних для них місцях озера, повинні усвідомлювати, що вони ризикують своїм здоров’ям, – зазначив заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Владислав Стемковський. – Через власну необачність життям поплатилося цьогоріч двоє людей. Рятувальна служба не встигає реагувати, якщо люди свідомо купаються, де їм хочеться, а не там, де для цього є спеціально створені умови. Тому закликаємо тернополян купатися на дальньому пляжі. Він паспортизований. Тобто тут дотримано всіх санітарних норм, завезено пісок, очищено дно, є рятувальна служба».

Щити із забороною купатися відновлять на Циганці. Їх, за словами рятувальників, дуже часто нищать самі тернополяни.

Для покращення роботи рятувальної служби планують перевести її на тризначний номер. Поки що зв’язатися з рятувальниками в разі необхідності можна за номером 43-57-76. Правила поводження на воді донесуть у всі освітні заклади міста.

 

Коментарі вимкнені.