У Тернополі люди виступили проти будівництва церкви

Мешканці трьох багатоповерхівок з мікрорайону „Сонячний” Тернополя поскаржилися в міську раду на греко-католицьких священників. Ті планують збудувати між будинками церкву.

Люди нарікають, що під час будівництва знищать дитячий майданчик, а храмів поруч і так вистачає.

„Ніхто навіть не запитав потрібна нам тут церква чи ні. Прийшли, поставили хрест, а потім зібралися його освячувати. Пару десятків людей вийшли до священників з претензіями, кричать: „Що ви робите?”, а вони обернулися спинами, і обряд проводять” — розповів мешканець будинку № 10 на вулиці Корольова Микола Дрозінський.

За його словами, церкву запланували збудувати якраз на місці асфальтного майданчика, де в літній період гуляють матері з колясками, та граються діти. Мешканці вважають, що церковники проводять самовільне захоплення землі.

В той же час представники греко-католицького духовенства запевняють, що закону не порушували.

„Громада з цього району міста ще з 2007 року задумалася, щоб невелику церкву збудувати. Отримали благословення. В міської ради два роки документи оформляли. Місце де можна будувати нам показав особисто тодішній міський голова Роман Заставний та його заступник Володимир Дідич. Сказали, що це земля мерії і проблем жодних не буде”, — сказав отець Василь Чамарник.

Священик повідомив, що йдеться навіть не про будівництво церкви, а про каплицю розміром 11 на 7 метрів.

„Якщо люди категорично проти, то, звичайно, ми не будемо там храм споруджувати. Але будемо вимагати в міської ради відшкодування, бо на оформлення документів пішло багато грошей”, — додав священик.

В міській раді створили спеціальну комісію, яка має залагодити це питання. Міський голова Тернополя Сергій Надал каже, що дозволу на будівництво в цьому місці немає. Однак в побудові церкви між будинками він особисто проблеми не бачить.

„Вважаю, що будівництво жодної церкви в Тернополі ні до чого поганого не призвело. Це ж не нічний клуб черговий”, — зазначив чиновник.
Андрій ЯНОВИЧ, Газета

-1 thoughts on “У Тернополі люди виступили проти будівництва церкви

  • 14:45 | 16.03.2011 о 14:45
    Permalink

    Церков надлишок! А от дітим немає де гратися! А церква то лише побори. А діти гралися і розвивалися!

  • 15:27 | 16.03.2011 о 15:27
    Permalink

    Звичайно, церква – це не нічний клуб. Але їх насправді дуже багато на кожному масиві. А стадіонів, дитячих майданчиків, причому асфальтованих, дуже мало. Дітям і мамам дітись нема куди ((( дуже шкода.

  • 16:22 | 16.03.2011 о 16:22
    Permalink

    За будинками поле будуйте що хочети чи нічний клуб чи церку, не забирайте від нас того чого і так мало.

  • 05:15 | 17.03.2011 о 05:15
    Permalink

    Ганьба греко-католикам!!!

  • 11:59 | 17.03.2011 о 11:59
    Permalink

    Не справа чи греко-католицька чи православна чи ще якась.. ,їх м.Тернополі ЗАБАГАТО!!!! Де є вільний клаптик землі, значить можна і продати..а дитячий майданчик,це ж невигідно((( ось такий собі бізнес. А то що в м. Тернополі не вистачає дитячих майданчиків це ж нікого не хвилює(

    • 12:07 | 17.03.2011 о 12:07
      Permalink

      В даному випадку справа саме в них. Стадо несе гроші, а бариги мусять розширяти бізнес.

  • 19:46 | 17.03.2011 о 19:46
    Permalink

    А от я не був би такий категоричний!!! Звичайно, все це треба було робити якось по іншому.. Більш цивілізовано і узгоджено. Але проблеми в тому що там буде церква,я не бачу. Спортивних майданчиків нам там вистачає, а от Церква для наших старих бабульок була би самий раз, і далеко їм не треба було ходити. Я теж був тоді на подвір’ї коли вони прийшли освячувати Хрест, і чесно кажучи мене вразили слова того головного священика що тоді був. “Якщоо наші діти не будуть з богом, то з ким вони будуть?” А й справді з ким будуть наші діти??? Мені здається ми “перегинаєм палку”… і бузнес тут ні до чого…

  • 22:02 | 17.03.2011 о 22:02
    Permalink

    Ви хвалитеся що зібрали понад 300 підписів! Заяви Ви опублікували а де ж ті списки?! Я живу на Купчинського 9, в нашому підїзді підписів не збирали . Я більш ніж впевнений що і мій підпис у вашій заяві є. Не дуріть людей фальшивими підписами. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Коментарі вимкнені.