У Тернополі – одноденні інструктивно-методичних збори щодо організованого і якісного проведення весняного призову

У Тернополі – одноденні інструктивно-методичних збори щодо організованого і якісного проведення весняного призову громадян України на строкову військову службу та відбору на військову службу за контрактом. Захід –  на базі обласного збірного пункту Тернопільського обласного військового комісаріату під керівництвом командувача Західного оперативного командування генерал-майора Юрія Думанського та за участю керівного складу обласних військових комісаріатів 9 областей України, які входять до зони відповідальності Західного ОК, військових медиків, представники військової прокуратури, територіальних центрів комплектування військовослужбовцями за контрактом та голови обласних призовних комісій Вінницької, Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької і Чернівецької областей.

Під час цьогорічного весняного призову, який офіційно стартує 1 квітня, з дев’яти областей Західного регіону на строкову військову службу до Збройних Сил та інших військових формувань України буде призвано 7 тисяч 800 юнаків. Зокрема, 5975 служитимуть у Збройних Силах, 1465 – у внутрішніх військах МВС, а 360 – у Державній спеціальній службі транспорту.

Під час інструктивно-методичних зборів до учасників зібрання було доведено головні вимоги та завдання щодо призову громадян на строкову військову службу навесні цього року, методику щодо обладнання збірних пунктів облвійськкоматів, порядок проведення формування військових команд і організованого відправлення призваних громадян до військових частин.

Крім того, учасники зборів візьмуть участь у практичних заняттях на дев’яти навчальних місцях, розгорнутих на обласному збірному пункті Тернопільського облвійськкомату і 162 територіального центру комплектування військовослужбовцями за контрактом та чотирьох навчальних місцях, розгорнутих у Тернопільському об’єднаному міському військкоматі.

Коментарі вимкнені.