У Тернополі презентували доступне житло за зниженими цінами

У Тернополі на території котеджного містечка «Цукровар», що поблизу смт. В. Березовиця презентували перший будинок, який побудували для соціально-незахищених категорій людей. Загальна площа однієї квартири – 62 квадратних метра. Унікальність цього будинку у тому, що його спорудили із екологічно чистого матеріалу: стіни із шлакоблоків, підлога із бетону, перегородки із алюмінієвого профілю, обшитого гіпсокартоном. Усе утеплено пінопластом і спеціальною піною привезеної з Канади, – повідомляє прес-служба міської ради.

«Планування даного житла передбачає відсутність коридорів, які здебільшого не використовуються. Також, основний акцент робимо й на енергозберігаючих матеріалах, для прикладу 5 сантиметрів пінопласту заміняє один метр цегли. Підлога у помешканні утеплена», повідомив Технічний директор будівельної кампанії  Микола Борис.

В котеджні будинки зможуть заселитися лише ті тернополяни, які перебувають на квартирному обліку. Якщо претендентів буде багато, то їх обиратимуть на конкурсній основі.

«Знижену вартість вдалося досягти завдяки безкоштовному наданню забудовнику земельної ділянки, наближеності до комунікацій та використанню новітніх технологій у будівництві. В першу чергу матимуть право претендувати на це житло багатодітні сім’ї, інваліди, які перебувають у пільговій черзі. Це люди, які соціально незахищені і не мають можливості купити житло по тих цінах, які сьогодні діють в місті. Вартість цього житла буде в межах 3950 гривень за метр квадратний», – зазначив міський голова Сергій Надал.

Найближчим часом буде створена комісія, яка й відбиратиме людей. До неї увійдуть представники міської ради, квартирного відділу і забудовника, з яким люди будуть безпосередньо укладати угоду на придбання квартир, наголосив міський голова. Загалом у котеджному містечку планують спорудити близько 20 таких будинків.

-1 thoughts on “У Тернополі презентували доступне житло за зниженими цінами

  • 07:43 | 10.11.2011 о 07:43
    Permalink

    соціальні аптеки, соціальні магазини, соціальне житло – це все з передвиборчих обіцянок Надала і все виконується. похвально

Коментарі вимкнені.