Поки тернопільські автобуси блукають – пасажири в шоці і почуваються туристами

Фото Віталій Берестецький
https://www.facebook.com/vitalik455?fref=photo

16 червня у Тернополі розпочали капітальний ремонт вулиці Збаразька: від магазину “Оселя” до “Старого млина”. Через це, аби доїхати з Центру на БАМ, маршрутні автобуси прямують через Старий парк.

Чимало мешканців про такі зміни маршрутів дізнаються уже безпосередньо тоді, коли автобус повертає не на звичну вулицю. Вони здивовано оглядаються довкола, обговорюють з іншими пасажирами ремонт та незручності пов’язані з ним. Їдучи через приватний сектор, жінки жартують, що відправилися на екскурсію. Жваво обговорюють красиві будинки та квітники на вузеньких вуличках Старого парку.

Проте, схоже, про зміну маршрутів не знали і самі водії. Так, близько 17 години вечора, пасажири однієї із маршруток підказували водію, куди повертати і як виїхати “до кільця біля “Берізки”. Чоловік стверджував, що диспетчер не попереджала його про зміну маршруту і він сам був здивований, побачивши комунальників та ДАІшників в районі Збаразької.

Та після таких маневрів по ямах, яким же було здивування тернополян, коли вони наткнулися на… перегороджену дорогу. Так, мешканцям Старого парку, очевидно, недовподоби, що в їхній спокійни ритм життя раптом увірвалася ціла безперервна вервечка транспорту. Тому вони перекрили одну із бокових вулиць, перегородивши проїзд біло-червоною стрічкою.

Але й це ще не кінець череди стресів для пасажирів громадського транспорту. Багато хто свариться із водіями через те, що від кільця біля “Універсаму” ті повертають не по звичному маршруту: вверх по Тарнавського, а до “Текстильника”, і вже звідти, об’їхавши кільце, прямують таки на “Сонячний” чи “Аляску”.

– То ми вже півдня прокаталися по Старому парку, і маємо ще до “Текстильника” возитися? – кричать, або обурюються тихо, пасажири.

На одному із маршрутів дійшло до того, що у водія здали нерви, і він розвернувся посеред дороги, через подвійну лінію розмітки, не доїжджаючи до кільця перехрестя Злуки-Текстильна.

Є, звичайно ж, і хитріші водії, які одразу за залізничним мостом звертають на вулицю Вояків Дивізії СС Галичина, і їдуть на Східний, а звідти – через Канаду на БАМ, не повертаючи в бік “Текстильника”. Для багатьох пасажирів такий варіант є дуже зучним, адже маршрутка не зупиняється по дорозі, а тому мандрівка з Центру до 11-ї школи займає якихось 15 хвилин з урахуванням очікування на світлофорах. Проте це призводить до того, що на зупинці “Текстильник”, у бік з Центру на БАМ, скупчується велика кількість пасажирів.

Так, відслідкував порушення і відомий багатьом у Тернополі Антон Марчевський. З цього приводу він розмістив наступний допис:

Водії приватних автобусів зрізають маршрути і наражають на небезпеку мешканців приватного сектору “Старого парку”. Зокрема, згідно онлайн-даних ресурсу “Транспорт Тернополя” (detransport.com.ua) автобус 19-го маршруту ВО 0746 АА, а також 16-го маршруту ВО 0231 АА сьогодні, 16 червня, о 18:25 рухались по вулиці Ломоносова. Також у напрямку цієї вулиці о 18:31 їхав автобус 14-го маршруту ВО 1042 АА. І це тільки те, що вдалося зафіксувати впродовж кількох хвилин.

Зазначимо, що на сайті міської ради оприлюднена нова схема руху міських маршруток на час ремонту вулиці Збаразька. Там вказано, що, зокрема, автобуси вказаних вище маршрутів у напрямку “Сонячного” масиву зобов’язані рухатись проспектом Бандери, з подальшим заїздом на проспект Злуки.

Антон закликає тернополян повідомляти про порушення маршруту:

Якщо якщо ви стали свідком порушення маршруту водієм автобуса, ОБОВ’ЯЗКОВО зафіксуйте це на камеру для подальшого оприлюднення у соціальних мережах, а також повідомте про це управління транспорту за телефоном 52-15-14, – пише він.

Новини Тернополя “Погляд”

Коментарі вимкнені.