У Тернополі ремонтують вулиці Живова та Оболоня

Поточний ремонт вулиць Оболоня та Живова проводять у Тернополі у зв’язку зі зміною схеми руху автомобілів. Рух по Живова тепер буде двостороннім.

«Вулиця Оболоня нерозривно зв’язана з вулицею Живова, Шептицького та Острозького. Тут часто були затори. До мене надходило ряд звернень від тернополян, щоб влада вирішила цю проблему. Тому рух на Живова буде двостороннім, що дозволить розвантажити цю не лише цю вулицю, а й прилеглі дороги», – зазначив міський голова Сергій Надал.

Схема організації двостороннього руху на Живова наразі проходить процедуру погодження в ДАІ. Для того, щоб організувати тут двосторонній рух, за словами начальника управління ЖКГ Володимира Болєщука, потрібно провести поточний ремонт, зробити розмітку. Також планують забрати з цієї вулиці парковки і перенести їх на Шептицького. З Шептицького заберуть стихійників, яким виділять місця на новоствореному ринку навпроти приміської автостанції.

«Минулого року виділено на поточний ремонт доріг у Тернополі 5 мільйонів 600 тисяч гривень, це третина необхідної суми, – зазначає начальник управління ЖКГ Володимир Болєщук. – Цього року, за дорученням міського голови, оцінку доріг ми почали проводити вже. До 1 грудня маємо подати план соціально-економічного розвитку Тернополя на наступний рік. Таким чином тендери вже не будемо проводити в вересні-жовтні, бо зрозуміло, що це є проблема.

Визначившись, скільки потрібно коштів, які дороги потребують капітального, а які поточного ремонту, ми зможемо розрахувати наперед потрібні суми і закласти їх у бюджеті».

Цього року поточним ремонтом планують охопити і вулицю Об’їзну. Щодо капітального ремонту, то на нього виділили минулоріч 7 мільйонів 100 тисяч гривень. Частину цих коштів уже потратили на капітальні ремонти вулиць 15 квітня, Київської, Коперника, Франка. Також за ці кошти встановили нові «лежачі поліцейські», оскільки старі вже зносилися. У планах влади – ще ремонт вулиць Наливайка та Максима Кривоноса. У вересні розпочнуть тендер, аби встигнути провести ремонт на цих ділянках до початку морозів.

 

Коментарі вимкнені.