У Тернополі стартував рейд на неповнолітніх

Дітей, які прогулюють уроки в комп’ютерних клубах і розпивають алкогольні напої чи палять, розшукує міліція. Черговий рейд на неповнолітніх стартував 7 квітня і триватиме до кінця травня.

Проводять його працівники Тернопільського відділу кримінальної міліції у справах дітей спільно зі службою у справах неповнолітніх та дітей міської ради.

 

Андрій Кульчицький, начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей: «Будуть проводитись перевірки розважальних закладів. У першу чергу – на предмет виявлення неповнолітніх щодо продажу їм спиртних напоїв, тютюнових виробів. Також будуть перевірки інтернет-клубів щодо перебування там дітей у навчальний період».

 

Вадим Чайковський, головний спеціаліст служби у справах неповнолітніх та дітей міськради: «Це все робиться для того, щоб скоювалось якомога менше злочинів у середовищі осіб, які не досягли повноліття. А також для того, аби провести профілактичні бесіди. Ще ми маємо попередити тих осіб, які негативно впливають на дітей, порушуючи правила торгівлі відповідною продукцією».

 

Дані підлітків, які під час уроків перебувають у розважальних або ж ігрових закладах, міліція записує, складає адмінпротоколи та надсилає листи керівництву шкіл із проханням застерегти і запобігти такій поведінці їхніх учнів надалі.

 

Крім дітей, правоохоронці вислідковують ще й пункти продажу алкоголю, де не зазначено, з якого віку можна купувати продукцію. Підприємцям, у яких такі порушення виявили вперше, виписують попередження. Вдруге власники торгових мереж уже нестимуть за це покарання, – повідомляє ІНТБ.

 


Коментарі вимкнені.