У Тернополі затримали 14 автомобілів з іноземними номерними знаками

Працівники Тернопільської митниці спільно зі співробітниками ДАІ на автошляхах області з початку року виявили та затримали 14 автомобілів з іноземними номерними знаками. Загальна вартість затриманих автомобілів становить понад 817 тисяч гривень. Всі ці транспортні засоби перебували під митним контролем.

Дев’ять таких автомобілів ввозилися громадянами-нерезидентами у режимі транзиту, термін якого згідно чинного законодавства не може перевищувати десяти діб. Після зупинки автівок і перевірки документів співробітниками ДАІ та працівниками Тернопільської митниці встановлено перевищення терміну перебування таких транспортних засобів на митній території України без будь-яких на то поважних причин.

В результаті таких перевірок працівниками Тернопільської митниці заведено 9 адміністративних справ про порушення митних правил за ст. 349 Митного кодексу України.

П’ять автівок на автошляхах області було затримано в зв’язку з керуванням громадянами України, які не мали права на користування цими транспортними засобами без дозволу митниці. По цих п’яти випадках складені протоколи про порушення митних правил за ст. 336 Митного кодексу України, – повідомив  Погляду Головний інспектор по зв’язках з громадськістю Тернопільської митниці Святослав Русенко.

З метою дотримання митного законодавства добропорядні громадяни для отримання консультації можуть звернутися в Тернопільську митницю за адресою м. Тернопіль, вул. Текстильна, 38 або ж за тел. (0352) 43-08-29.

 

Коментарі вимкнені.