В Тернополі мочать людей і техніку

Другий день Великодніх свят, у Тернополі проходить «мокро», хоч надворі сонячна погода.  Сьогодні – «обливаний понеділок». Вже традиційно люди обливаються просто на вулицях міста. Як переконалась кореспондент Інтернет-газети Погляд, ллють воду на знайомих, одна компанія змагається в «мокрій справі» проти іншої, обливають навіть випадкових перехожих.

– Минулого року ми гуляли з подругою. Біля фонтанів побачили хлопців, які просто звідти набирали повні відра води і виливали на перехожих, – розповідає тернополянка Катерина, – Люди обурювалися, сварились, просили їх не чіпати, але це нічого не давало. Юнаки виливали на них десь по відрі води.

Дівчата намагались пройти іншим шляхом, але хлопці їх наздогнали. Як розповіла Катерина, у її подруги був дорогий фотоапарат, дівчина боялась, що вода пошкодить техніку, втім, хлопців це не хвилювало. Дівчина накрила фотоапарат курткою, яка захистила його від води.

– Мене так облили в центрі, що я застудилась. Після того тиждень лежала хвора вдома, – каже тернополянка Ірина Передрій, –  Особисто я таких жартів і традицій не розумію. Якщо хтось хоче обливатись, то нехай це роблять між собою охочі, а не ллють на всіх без винятку. А виходить, що страждають випадкові перехожі.

Пані Передрій не розуміє, чому міліціонери не вживають якихось заходів.

Ольгу Биндас облили знайомі в селі Великі Гаї, поблизу Тернополя.

– Я зранку йшла на роботу. Мене здалеку помітили хлопці, які саме набирали воду. Я пришвидшила крок, думала, мене омине ця «мокра справа», адже я на роботу йшла, не могла вже б у разі потреби вернутись до дому і переодягнутись. Але хлопці на трьох машинах кинулись мене наздоганяти.

Оля каже, що знайомі проявили розуміння, тому тільки легко похлюпали на неї водою. Це не спричинило дівчині жодного дискомфорту.

Кароліна Говірка

 

Коментарі вимкнені.