Вакарчук дразнить фанів Брюсселем (промо-відео)

Фото з Твіттера Святослава Вакарчука

Лідер «Океану Ельзи» Святослав Вакарчук готується презентувати свій новий музичний проект, що отримав назву «Брюссель». Днями на сервісі YouTube був відкритий офіційний канал проекту, на якому представлений анонс кліпу на перший сингл – «Airplane».

Вакарчук створив «групу мрії», запросивши до співпраці старих друзів, а також колишніх і нинішніх учасників «Океану Ельзи» – Дмитра Шурова (клавішні), Сергія Бабкіна (бек-вокал і гітара), Максима Малишева (барабани) і Петра Чернявського (бас-гітара). Саунд-продюсером виступив клавішник «Океану Ельзи» Мілош Єліч.

Проект записувався на студії в Брюсселі (на ній же двома роками раніше був записаний і перший сольний проект Вакарчука “Вночі”). «Ми вперше записувалися всі разом одночасно, – каже Святослав Вакарчук, – Це досить рідкісна технологія на сьогоднішній день. Ніхто не пише голос, інструменти разом, всі пишуть накладками вже кілька десятків років. Ми зробили це, як у добрі старі часи – в п’ятдесятих роках, коли іншої можливості не було».

За словами Святослава Вакарчука, ідея проекту з’явилася у нього рік тому. Хоча вперше про новий сольний проект Славко згадав у своєму мікроблозі Twitter в липні цього року.

Про дати прем’єри проекту «Брюссель» стане відомо найближчим часом. Сингл «Airplane» незабаром з’явиться в ефірах радіостанцій, а також буде представлений відеокліпом на телеканалах, пише @music .

Нагадаємо, в 2008 році Вакарчук презентував свій сольний альбом “Вночі”, в записі якого брали участь і музиканти “Океану Ельзи”, а також запрошені виконавці джазової, класичної і народної музики. У березні минулого року вийшов сьомий студійний альбом “Океану Ельзи” – “Dolce Vita”, з яким група здійснила річне турне.

Коментарі вимкнені.