Відбулися Загальні Збори Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України

13 вересня відбулися Загальні збори Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України. У зборах взяли участь міські та селищні голови Тернопільської області. До порядку денного зборів було внесено наступні питання:
  • Про визначення переліку питань для розгляду на засіданнях Регіональної Дорадчої Ради з питань взаємодії органів місцевого самоврядування та органів місцевої виконавчої влади в 2011-2012 рр.;
  • Про реалізацію проекту АМУ «ДІАЛОГ» в 2011-2012 рр;
  • Про позицію Асоціації міст України щодо проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік»;
  • Про тарифну політику у сфері житлово-комунального господарства;
  • Про необхідність відтермінування набрання чинності частини третьої та частини четвертої статті 24 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».
На початку засідання учасники засідання обговорили результати діяльності Регіональної Дорадчої ради з питань взаємодії органів місцевого самоврядування та органів місцевої виконавчої влади у 2010-2011 роках та визначили перелік тем, які варто включити до розгляду на її засіданнях у 2011-2012 рр. Після тривалого обговорення було вирішено рекомендувати включити в план засідань Дорадчої ради на 2011-2012 роки наступні питання:
  • Про формування бюджетів на 2012 рік.
  • Про методику розрахунку та принципи розподілу дотацій та субвенцій з держбюджету ;
  • Про проведення на території області інвентаризації об’єктів нерухомості та передачу їх у власність територіальних громад. Проведення інвентаризації об’єктів незавершеного будівництва та визначення черговості виділення коштів на їх добудову;
  • Про застосування на практиці норм Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності »;
  • Про роботу підприємств ЖКГ та встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги ;
  • Про стан екологічної безпеки на території Тернопільської області;
  • Про виділення з обласного бюджету органам місцевого самоврядування коштів на розвиток фізкультури та спорту.
Після цього Виконавчий директор, координатор політичного діалогу Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України Ігор Гірчак підвів підсумки реалізації проекту «Діалог», який впроваджується Асоціацією міст України за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Він повідомив, що в рамках реалізації даного проекту 14 міських та селищних рад Тернопільської області найближчим часом отримають комплекти комп’ютерної техніки. Загалом по Україні таку допомогу у цьому році отримають 250 малих міст та селищ. На їх базі буде створена мережа юристів Асоціації міст України, котрі будуть аналізувати та вносити свої зауваження та пропозиції до проектів Законів України, інших нормативно-правових актів як всеукраїнського так і місцевого рівнів.
Цікавою була дискусія при розгляді наступних питань порядку денного. Міські та селищні голови обговорили проблемні питання щодо формування місцевих бюджетів на 2012 рік. Значну частину часу було приділено питанням діяльності підприємств у сфері надання житлово-комунальних послуг, формуванню тарифів на житлово-комунальні послуги.
Підсумовуючи засідання було вирішено доручити Голові Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України, міському голові м.Тернополя Сергію Надалу довести позицію міських та селищних голів Тернопільської області на Правлінні Асоціації міст України, котре відбудеться 15 вересня 2011 року у м.Києві.

 

Коментарі вимкнені.