Вночі тернополяни читали вірші Кобзаря

22 травня на честь 150-ї річниці від дня перепоховання Кобзаря до пізньої ночі Шевченкові твори читали поети різних поколінь біля пам’ятника Т. Шевченка у Тернополі. Сюди прийшли як визнані читці, так і талановита молодь з літературного об’єднання Юрія Завадського. Також виступали барди та професійні артисти. Міський голова Тернополя Сергій Надал та голова обласної ради Олексій Кайда також прочитали уривки з поезій великого Кобзаря.

«Такий захід відбувся у Тернополі вперше. «Тарасова ніч» –  своєрідна музично-поетична всеношна, у якій злилися талановиті митці зі всієї України, – зазначив начальник управління культури і мистецтв Тернопільської міськради Олександр Смик.

У заході взяли участь 100 гостей, 30 з них – із різних міст України. В арт-кафе «Коза» у цей день експонували фотовиставку краєзнавця з Луцька Руслана Теліпського «Монументальна Шевченкіана». Своїм виступом потішив присутніх і Запорізький хор козацької пісні, який збирав кошти на встановлення пам’ятника Тарасу Шевченкові в Запоріжжі.

Коментарі вимкнені.