За “чорну” зарплату накажуть конвертом

У Тернополі про відповідальність за виплату „чорної” зарплати попереджають конверти. Легалізація тіньових доходів та зарплати в „конвертах” – ті актуальні питання, які перебувають на постійному контролі працівників Тернопільської об’єднаної ДПІ.

Сьогодні –це актуальна проблема, яка певною мірою стосується усіх, оскільки позначається на наповненні бюджету і разом з тим має соціальне значення. Адже роботодавці, економлячи на податках, тим самим позбавляють працівників гарантованих законодавством оплачуваних лікарняних, відпусток, належного рівня охорони праці, а в майбутньому – і гідного пенсійного забезпечення. Тому з метою запобігання та протидії таким негативним явищам тернопільські податківці постійно проводять роз’яснювальну роботу серед платників податків, акцентуючи увагу на негативних наслідках „конвертованої” зарплати.

Так, віднедавна суб’єкти господарської діяльності – юридичні та фізичні особи Тернополя та Тернопільського району отримують від податківців кореспонденцію у спеціальних конвертах, які попереджають про відповідальність за виплату нелегальної зарплати. На звороті звичайного конверта розміщене попередження такого змісту: „СТІЙ! За виплату зарплати в „конвертах” – кримінальна відповідальність! Виплачуй легально! Сплати податки до бюджету!”. Тернопільські податківці сподіваються, що таке застереження сприятиме легалізації тіньових доходів платників податків та сприятиме популяризації сплати податків до бюджетів усіх рівнів. Адже соціальна захищеність – це сплачені податки.

 

Коментарі вимкнені.