Завдяки Інтеру школа на Тернопільщині зустріла новосілля

На Тернопільщині почала працювати школа, яка майже 3 роки стояла без даху. Через відсутність грошей – діти у селі Устечко змушені були навчатися у тісному і холодному приміщенні. У те, що нову школу відбудують – не вірили. Допоки не втрутились журналісти Інтера. Як школярі готувалися до новосілля – далі у сюжеті.

Такою була школа в селі Устечко 3 роки тому. Після потопу в 2008-му стару будівлю розібрали і пообіцяли звести нову. Вимурували стіни, а на дах – не вистачило грошей. Так споруда і стояла, допоки журналісти не домоглися обіцянки – відбудувати школу. Ані педагоги, ані самі учні запевненням не повірили, розповідає випускник Дмитро.

Дмитро Підручняк, випускник школи села Устечко:

– Прийшли, подивились, сказали: “Буде”, щось почали робити і потім зупинилось і це завдяки тому, що приїхали ви, почали активну працю

Сьогодні Дмитро знімає нову школу на відеокамеру. Світлі класи, просторі коридори, величезний спортзал, внутрішні туалети і навіть душові. Батьки – у захваті.

Надія Триш, мама учениці 2-го класу:

– Я взагалі задовлена, заре такі умови, що в цьому регіоні ніде такого немає, наскільки я знаю.

Тут є усі умови для якісного навчання, каже педагог молодших класів Любов Балінська. Зі старою школою нову навіть порівнювати не хоче.

Любов Балінська, вчителька:

– Там такого як опалення не було, вікна не закривалися взагалі,шафи були не в робочому стані. Парти дітям також не подобалися – вони були всі подерті.

Мерзнути діти не будуть – тут встановили автономну котельню. А ще – водонапірну вежу і спортмайданчик, на якому у футбол можна грати цілий рік.

Надія Андрощук, директор школи села Устечко:

– Подивіться, яке в нас чудове поле. Штучного поля нема в жодній сільській школі. Ми просили спортивний зал, як я сказала, на жаль, він ще не заповнений, але надіємся, що буде.

Бракує і техніки, відзначив губернатор, і пообіцяв, що вже наступного року в Устечківській школі з’явиться надсучасний ком’ютерний клас.

Акім Галімов О.Цинтила, М. Соколик, Новини. ТК ІН

 

Коментарі вимкнені.