“Золота” молодь Тернополя уникне покарання?

Брати Інаки відшкодували матеріальні збитки потерпілим, однак своєї вини у скоєнні злочину не визнали. Денис Івченко теж готовий відшкодувати матеріальні збитки. Щодо моральних збитків у сторін поки що дискусія

 Сто тисяч гривень як відшкодування моральної шкоди просить потерпілий у бійці Олександр Починок. Ця сума, як каже інша сторона судового процесу, постійно зростала.

Два судових засідання у справі побиття тернопільських спортсменів відбулися 22 та 26 грудня.  24 квітня цього року на Великдень біля Катедри біатлоніст Олександр Починок та плавець Олександр Волинець зробили зауваження трьом молодикам, які мчали на автомобілі вулицею Сагайдачного. Після цього хлопці кинулись з кулаками на них. Олександру Починку зламали ніс, пошкодили око і відкусили частину вуха. Олександру Волинцю нанесли кілька ударів та пошкодили авто.
Спочатку 22 грудня захисник братів Максима та Віктора Інаків зачитав клопотання про те, що обоє підсудних повністю відшкодували обом потерпілим матеріальні збитки. Відтак, за словами адвоката, спортсмени відмовились від цивільних позовів і просять суд не позбавляти Інаків волі.
Цікаво, що вже на наступному засіданні, яке відбулося 26 грудня, брати скористалися своїм правом не давати показів і не відповідати на запитання судді і заявили, що не визнають своєї вини.
– Логіка де? – здивовано запитав головуючий на процесі суддя Євген Очеретяний, маючи на увазі, що раніше вони заявили про відшкодування завданих ними збитків.
Третій учасник бійки, Денис Івченко, визнав свою провину в частині вчиненого хуліганства у громадському місці. Відповідаючи на уточнюючі запитання адвоката, Денис розповів у суді, що під час бійки не ставив собі за мету відкусити частинку вуха опонента.
– Я хотів лише завдати болю опонентові і вкусив його за вухо. – розповів підсудний. – Але він виривався, і частинка вуха відділилася.
Після цього адвокат Дениса Івченка Петро Грода поцікавився у Олександра Починка, чи той готовий під час судового засідання отримати повне матеріальне відшкодування.
Спортсмен відповів ствердно. Адвокат хотів передати гроші негайно, однак суддя запротестував.
– Тільки грошей тут не треба, – сказав Євген Очеретяний. – Можна такі питання вирішувати не у суді.
На прохання адвоката суддя оголосив п’ятихвилинну перерву. Однак Олександр Починок грошей не прийняв.
У судовому позові він вимагав 5188 гривень як відшкодування матеріальної шкоди і 100 тисяч гривень – моральної. До речі, 26 грудня, до матеріалів справи Олександр Починок долучив довідку з обласної федерації біатлону про те, що влітку цього року він у складі збірної України мав брати участь у літньому чемпіонаті Європи з біатлону. Через отримані травми – не зміг цього зробити.
Адвокат Дениса Івченка запропонував потерпілому 5188 гривень, тобто повне відшкодування лише матеріальної шкоди. Олександр Починок відмовився прийняти ці гроші. Після перерви він пояснив мотиви свого рішення:
– Я думав, що сторона покаялася і готова відшкодувати матеріальну та моральну шкоду, – сказав Починок. – Але в результаті сторона продовжує знущатися і демонструвати тут шоу при пресі.
Суддя очима почав шукати у залі журналістів, а потім зауважив:
– Так, можна це було робити не при пресі…
Після судового засідання під час спілкування з кореспондентом “20 хвилин” батько підсудного Дениса Івченка – Юрій Івченко заявив про готовність відшкодувати не тільки матеріальні, а й моральні збитки.
– Але сума моральних збитків постійно зростає. Зараз вона уже становить 100 тисяч гривень, – додав він.
Наступне судове засідання відбудеться 18 січня. У цей день планують провести дебати сторін. Не виключено, що після їхнього завершення суддя того ж дня і оголосить вирок.

-1 thoughts on ““Золота” молодь Тернополя уникне покарання?

  • 01:32 | 29.12.2011 о 01:32
    Permalink

    дібіли наївні,в кого є гроші той не седить))))

    • 18:01 | 29.12.2011 о 18:01
      Permalink

      А що означає “сЕдить”?

Коментарі вимкнені.