Жителям Тернопільщини радять бути обачними
Усім відомо, яких зусиль докладають працівники агропромислового комплексу, аби не лише виростити та зібрати врожай, а й зберегти його. Досить однієї іскри не загашеного недопалка і спалахне вогонь, який за короткий час може знищити працю сотень людей.
Щоб зберегти хліб та грубі корми від вогню, потрібно безумовно виконувати правила пожежної безпеки на полях, зернотоках, сховищах господарства. Обов’язково слід організувати постійну охорону хлібних масивів і скирт. Недопустимим є використання непідготовленої техніки на збиранні та обмолоті хліба. На кожному комбайні мають бути вогнегасники, лопати, бочки з водою, рядно.
Автомашини та трактори слід обладнати засобами пожежогасіння, встановити на вихлопні труби іскрогасники. Особливу увагу у жнивну пору року слід приділяти дозвіллю дітей: керівники господарства, учителі повинні налагодити чітку роботу дитячих закладів. Кожен робітник сільського господарства повинен пам’ятати, що курити на полі категорично забороняється. Для цього мають бути спеціально обладнані протипожежними засобами місця.
Інструктаж з пожежної безпеки людей, зайнятих на збиранні врожаю зернових, є щоденним. Обов’язок керівників господарств та усіх громадян зробити все можливе, щоб зберегти вирощений врожай.
Коментарі вимкнені.