Чому армія ще досі боса, а пенсіонери бідні?

Щодня ми бачимо як мільйони українців допомагають стражденним від війни. Сьогодні потребують всі – біженці, жителі Донбасу, солдати, яких ледь не босими кинули на передову. У той же ж час, доводиться чути про значні збільшення фінансування спрямовані на підтримку української армії. Та де ж ці девять мільярдів гривень? Чому солдати та їх рідні ще досі купляють собі бронежилети та шоломи? Дійде до того, що і патрони доведеться шукати.  В кого ж осідають ці величезні гроші?

Та найбільш кричуща ситуація, яка може виникнути як наслідок! Партія розвитку України звертає увагу влади, громадськості та профспілок на кричущу ситуацію, яка склалася в українській економіці щодо частині перегляду бюджету.

Щоб збільшити витрати на військових, держслужбовці будуть переведені на неповний робочий день, а пенсіонерам та чорнобильцям можуть урізати виплати. Така ж доля очікує вчителів і лікарів.

Приміром, дуже дивна ситуація склалася з Пенсійним Фондом. Зменшувати розміри пенсій за законом не можна. По всій видимості, уряд Яценюка постарається провести так зване приховане зменшення виплат. Відповідно до букви закону, сьогодні всі соціальні виплати потрібно збільшувати як мінімум на рівень інфляції. У законопроекті ж уряду пропонується відмовитися від цієї статті. Те ж саме, на розсуд уряду, чекає чорнобильців, ветеранів війни, жертв нацистських переслідувань, військових пенсіонерів.

У зв’язку з цим Партія розвитку України наполягає на збереженні в законі норми про збільшення розміру соцвиплат на рівень інфляції. Влада має бути відповідальна перед своїми громадянами! Неможливо за рахунок найбільш нужденних озброїти, нагодувати і одягнути армію. В результаті, не матимемо ні армії, ні здорових і впевнених у державі людей.

Костянтин Баранов

Коментарі вимкнені.