Чому Барна сказав неправду?

Галасу зараз на політичному Олімпі країни набагато більше ніж у Тернополі. У нас з вами що? Якісь там вибори до місцевих рад. А там цілого народного депутата прямо у стінах парламенту під варту взяли. Кажуть, що за хабар. Бо є якесь відео на якому хтось схожий на того депутата бере щось схоже на пачки грошей. Але то таке, заарештували одного, на його місце інший прийде, з такими ж липкими рученятами.

Я тут трішки про інше. Телевізор включаю, а на одному з каналів у прямому ефірі нардеп від Тернопільщини Олег Барна. І цікавиться у нього ведуча, як же від особисто голосував при вирішенні цього питання. А Олег Степанович, як ото дехто дуже вміє, одразу у відповідь про ідеали Майдану, Небесну сотню і все у такому ж дусі. Але ведуча наполеглива. Ще раз запитання повторює. І тоді пан Барна, твердо так, дивлячись тисячам глядачів і мені особисто у вічі відповів: «Тільки за».

А проблема у тому, що я не лише пультом від телевізора користуватися вмію. Я ще в інтернеті трішки  «кумекаю». Заходжу на сайт Верховної ради і там на сторінці з персональним голосуванням що бачу?  «Поіменне голосування про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Мосійчука Ігоря Володимировича». Далі бачу: «Фракція ПАРТІЇ “БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА”. Кількість депутатів: 144. За:116. Проти:0. Утрималися:0. Не голосували:8 Відсутні:20» І ще трішки далі спостерігаю таку картину: «Барна О.С. – Не голосував».

Це що ж виходить? Нас в оману вводить або апарат Верховної ради, або народний депутат. Проблема у тому, що апарату я чомусь вірю більше. Тоді чому ж Барна каже неправду? Можливо тому, що у тому ж ефірі він сказав, що вже час переходити від популізму до конкретних справ. Так може вже і справді варто конкретно тиснути кнопки, а не вихвалятися на телебаченні тим чого не робиш?..

До речі, арешт Мосійчука підтримали всі нардепи від Тернопільщини, крім, зрозуміло Чижмаря і Головка, який був відсутнім.

Андрій Березовчук

Коментарі вимкнені.