Тернопільській школі №19 сьогодні 36! (фото, відео)


Сьогодні, у свято Різдва Пресвятої Богородиці, 36-річчя святкує Тернопільська загальноосвітня школа №19, що на вул.Бр.Бойчуків. З цієї нагоди у закладі традиційно провели ярмарок, лінійку та урочисту посвяту першокласників.

Вестибюль школи перетворився на вулик: учні та батьки принесли на продаж із дому солодощі, випічку, вироби ручної роботи, книги та підручники. Продають свій крам із завзятістю, припрошуючи та вихваляючи найсолодші кекси та найсвіжіші пляцки. Гвалт стоїть неймовірний, адже ярмарок працює лише у час перерв – 10-15 хвилин, тому діти намагаються якнайшвидше все оглянути, поторгуватися, якнайдешевше щось придбати.

Як пояснюють у школі, такий продаж організовують, аби акумулювати гроші на потреби війська.

  • У нас сьогодні Свято школи, в рамках якого за участі батьків проводиться ярмарок-продаж дитячих виробів та солодощів. Зібрані кошти будемо акумулювати на допомогу воїнам АТО, – пояснює заступник директора з виховної роботи Наталія Сергіївна. – Окрім того, кожен клас виготовив буклет «З днем народження, школо!». А також відбуваються поїздки на екскурсії «Дорогами пізнання».

У цей святковий день тут дотримуються ще однієї традиції. Сьогодні урочисто посвячували у школярі першокласників. Новоспеченим школярикам вручили перший офіційний документ – учнівський квиток.

Опісля святкової лінійки «Будь благословенна, школо!», для усіх школярів та педагогічного колективу школи провели молебень у церкві Св.Арх.Михаїла.

Вовк Любов, новини Тернополя “Погляд”

Коментарі вимкнені.