Тернопіль сподівається, що земляки “кайди-головки-сиротюки” в кулуарах Верховної ради кулаками не махатимуть і “вухами не хлопатимуть”

Продовжуючи роздуми на тему позитив це чи негатив – радикальні дії наших земляків-свободівців під куполом Верховної Ради, варто згадати і те, який позитив матиме з наших «хлопців» Тернопіль та міський голова, зокрема.

Для Сергія Надала проходження ВО “Свободи” в парламент має лише переваги. Раніше про роботу «Свободи» писали в контексті Олега Тягнибока та міського голови Тернополя, оскільки про інших керівників (голів обласних рад Тернополя, Львова, Івано-Франківська) писати не було сенсу, адже вони не мають виконавчих органів. Тобто рішення приймають, а на виконання впливу не мають. А Сергій Надал єдиний, хто несе повну відповідальність за результат роботи свободівців у Тернополі. Тепер до розподілу негативу за “косяки” долучились ще й народні обранці.

Для міста – тернопільські свободівці у ВР це можливість піару Тернополя з парламентської трибуни. Для прикладу, озвучення проблеми непроплати рахунків Казначейством в Тернополі, інші проблеми, пов’язані з владарюванням “регіонів”. Або ж навпаки – озвучення позитивного досвіду вирішення якоїсь проблеми. Також, можна надіятися, що нардепи від Тернопілля зможуть оперативно та дипломатично вирішувати проблеми міста, лобіюючи його інтереси не лише за трибуною, а й за лаштунками. Щоб не говорили, але робота “під куполом” та в кулуарах полярно різна за своїми методами. Тому, побратими у Верховній раді – це велика ймовірність того, що певні питання можна буде вирішити безпосередньо в кулуарах, з керівниками комітетів, або з профільними міністрами.

Для нормальних країн основним завданням парламентаря є написання Законів, робота в комітеті та зустріч з виборцями. Саме за такими критеріями дають оцінку виборці на чергових виборах. Свободівці можуть додати ще один, ексклюзивний критерій для України – відданість політичним поглядам та політичній силі. Ну що ж, поживемо – побачимо!

Юзя Мельник

Коментарі вимкнені.