З “Беркутом” потрібно говорити! – тернополянин

Майже не маю доступу до новин. Але ось що на Майдані.
Люди спокійні і поводяться як і раніше – ніби й нема військ МВС на вулицях. Думаю, що хто сидить перед телевізором, то нервує більше, ніж коли б він був на Майдані. А найгірше на ФБ – ось тут вже можна одне одного накрутити 
Так, купа внутрішніх військ з різних боків оточили Майдан чи перекривають вулиці біля урядового кварталу. ВВшники стверджують, що дрова і їжу пропускають і на частині вулиць залишають людям місце для проходу. Беркут бачив лиш в одному місці – на Інститутській. ВВешників, якщо так прикинути, з тисячу бійців набереться. Складно точно сказати – сидять по автобусах, у підворітнях, постійно змінюються. Але приблизно таке.
Цієї вишколеної та організованої, екіпірованої сили досить, щоб розігнати людей на Майдані. Нашому посполитому рушенню складно протистояти внутрішнім військам. Наше рушення навіть біля барикад нечисленне. Стояти на чатах нудно, а спостерігати за тими хто стоїть і за усім, що відбувається – цікавіше. Але ВВ доводиться роззосереджуватися по багатьох точках.
Відколи Янукович і Ко ввели внутрішні війська, час почав працювати на нас! На дворі холодно і сиро. Хлопці мерзнуть, також нудяться. З ними треба го-во-ри-ти! Добре, що серед протестувальників є ветерани збройних сил – вони легко входять у контакт з ВВшниками. Бійці ВВ інколи беруть у дівчат чай. Деякі не проти, щоб люди з ними фотографувалися. Священик – типовий батюшка з животикомі і рудою борідкою, роздавав їм іконки з молитвою і при цьому плакав.
Хлопці спілкуються (багато хто – суржиком) і, до речі, їхні офіцери непогано розуміються на політобстановці. Криють всіх і вся і кажуть, що фіг що зміниться. Особливо складно переконвати їх, що коли після Майдану змінити владу, то не буде такої ж лажі, як після 2004го.
Чим більше ВВ стоять на вулиці, тим краще з ними ми порозуміємось!
Про вірогідність штурму. У мене нема жодної внутрішньої інформації. Але логіка мала б бути така. Сьогодні ВВ введені для того, щоб підсилити переговорну позицію Самого напередодні переговорів – з українськими авторитетами і з міжнародними високопоставленими особами. Зміцнити те, що називають bargaining position. Також – щоб розблокувати урядовий квартал. Адже інакше переговори ті довелося б вести хіба поряд з вольєром для страуса у Межигір’ї. Було б вселенською тупістю розганяти Майдан напередодні прибуття Ештон і Нуланд! І було б тупістю розганяти його на другий день після того, як вони відбудуть. До речі, скільки триватиме їхній візит?
Ну, це все теорія, не зважайте. Свою тупість наша влада довела вже не раз і не раз сама себе у тупості перевершила.
Нам своє робить. Виходьте в ніч, особливо – у найнебезпечніші “години злодія” – між 3 та 5 ранку.
Слава Україні!

Коментарі вимкнені.