1400 гаражів у Тернополі можуть знести

— Не хотіли нашу міську владу підставляти, то президенту не скаржилися. Але тепер подивилися, що в наших такі самі методи, як у київських — дерибан землі. Тільки прапори інші, — каже тернополянин 48-річний Борис Юрковський.

Він та близько 200 власників гаражів із мікрорайону Аляска пікетували сесію міськради. Вважають, місцева влада хоче забудувати територію, де вони тримають автомобілі. Ідеться про 5,7 га біля найбільшого в місті торговельного центру “Подоляни”. Зараз там стоять 1,4 тис. гаражів.

— Перші гаражі почали будувати 1991-го. Територія належала підприємству міноборони “Промінь”. Ми платили по 82 гривні на місяць. Кожен мав договір оренди. Тепер цю землю передали міськраді. А депутати — комунальному підприємству “Тернопільбудінвестзамовник”, — продовжує Борис Юрковський.

У міськраді кажуть: забудовувати територію не планують, а землю передали, щоб був контроль за використанням ділянки.

— Гроші у власників гаражів збирали невідомі структури й після того, як завод відмовився від цієї території. Гаражі там будуть, і ціна для орендарів не підніметься, — говорить Катерина Калуш, речник Тернопільської міської ради.

— Раз вони з гаражним кооперативом договір не хочуть заключати, то все ясно. Півроку-рік почекають, а потім віддадуть землю під забудову, — говорить 56-річний Ярослав Кащак.

— Передача території комунальному підприємству — це спосіб відчуження міської землі в обхід аукціону. Вони можуть дозволити тут будівництво, а міська казна нічого не отримає, — розповідає депутат тернопільської міськради Петро Ландяк, член партії “Громадянська позиція”.

Власники гаражів зібрали понад 500 підписів під скаргою президенту на тернопільську мерію. Подали на неї до суду.

 

Андрій Янович, Gazeta.ua

Коментарі вимкнені.