Меню на Новий рік 2013: приготуй найсмачніше
Що приготувати на Новий рік, як сервірувати і прикрасити святковий стіл, як скласти ідеальне новорічне меню 2013… Питань багато, а часу на пошуки правильних рішень залишається з кожним днем все менше і менше.
Домогтися успіху в приготуванні нам допоможе грамотно складене новорічне меню 2013.
Наступаючий рік – рік чорної водяної Змії, яка, як відомо, є дуже норовливою і вимогливою, тому варто заздалегідь подбати про те, як відсвяткувати Новий 2013 рік.
Складаємо новорічне меню 2013
У кожній сім’ї є свої традиції святкування. Дехто не уявляє Нового року без олів’є і холодцю, в інших люблять експериментувати і намагаються кожен рік придумувати щось нове. Кількість страв на столі має залежати від кількості гостей та тривалості застілля. Чим раніше сідають за стіл і пізніше його покидають, тим більше на ньому має бути страв.
Закуски на Новий рік
Цікаво виглядають і всілякі канапе з м’якого вершкового сиру і червоної риби – гості змітають таке частування «на ура». Що стосується ікри, то вередливій Змії набагато більше сподобається подача у витончених тарталетках, ніж на шматочках «батона» з маслом.
Не забудьте порадувати Змію і стравами з яєць – наприклад, класикою являють фаршировані тією ж ікрою або рибою яйця з вершковим сиром.
Можете спробувати ще й такі новорічні закуски:
Рибна закуска на новий рік 2013: рулет із сьомги з вершковим сиром і червоним перцем
- 500 г мало соленої сьомги, нарізаної тонкими скибочками
- 250 г вершкового сиру
- 2 солодких червоних перця
- 2 ст. ложки солодкого хрону
- пучок кропу
Приготування: тонкі скибочки сьомги викласти на харчову плівку так, що б між ними не було порожніх місць, і вони перекривали один одного. Сир добре змішати з хріном і дрібно порізаним кропом. Намазати рибу товстим шаром. Перець нарізати тонкими смужками і викласти поверх риби по всій довжині. За допомогою плівки, згорнути рибу рулетом. Обернути туго плівкою і поставити на холод на 2 години. Перед подачею на стіл нарізати кружечками.
Новорічна закуска з бутербродів «Змійка»
- 3 варених яйця
- 2 багета
- 1 маслина
- 1 полосочка червоного солодкого перцю
- 3 ст.л. майонезу
- вершковий сир
- огірок
- тунець
- зелена цибуля
- помідори черрі
- сіль
Приготуйте 2 начинки для бутербродів: одну – змішавши консервований тунець з вершковим сиром і нарізаним дрібно огірком, другу – змішавши рублені яйця із зеленою цибулею і майонезом, поперчивши і посоливши цю начинку.
Половину шматочків багета намазати однієї начинкою, половину – іншою, потім акуратно розрізати бутерброди уздовж навпіл. Окремо з хліба вирізати голову і хвіст відповідних форм.
Прикрасити бутерброди яйцем і зеленою цибулею, викласти бутерброди так, щоб вийшла вигнута лінія – «зміїний тулуб», стики бутербродів прикрити половинками помідорів черрі. Зробити очі змії з оливки, розрізаної навпіл, а язик – з солодкого червоного перцю. Подається новорічна закуска з бутербродів «Змійка» в холодному вигляді.
Новорічні салати
Зовсім скоро почнеться передноворічна метушня напередодні наступаючого року Змії. А ви вже знаєте, які приготувати салати на Новий рік 2013?
Неможливо уявити собі хороший новорічний стіл без декількох видів салатів – як традиційних, так і оригінальних, фантазійних. Салати ідеально підходять для бурхливого застілля пізно увечері і вночі, так як вони досить легкі, але при цьому неймовірно апетитні.
Водяна змія обожнює яйця, тому можна, наприклад, приготувати класичний салат «Гніздо глухаря», в центрі якого розташовуються крихітні перепелині яєчка. Виглядає такий салат дуже ефектно, а вже на смак він ще кращий!
Ось кілька рецептів салатів!
Новорічний салат «Змія» з яблуком, горіхами і куркою
- 250 г курячого філе відварного
- 150 г твердого сиру
- 3 яйця варених
- 1 яблуко велике
- 1 головка ріпчастої цибулі
- 2-3 ст.л. майонезу
- сіль
Для оформлення:
- 100 г очищених волоських горіхів
- 1 морква варена
- 1 маслина
- скибочка сиру
- зелень
Цибулю очистити і дрібно нарізати, запарити окропом і на кілька хвилин залишити, щоб вийшла гіркота. Куряче філе дрібно нарізати, очистити яблуко і яйця. Потерти яблуко, яйця і сир на тертці, з’єднати, додати майонез, викласти масу на плоске блюдо у вигляді змії. Зверху посипати змію горіхами, оформити зеленню, морквою і сиром, очі зробити з маслини. Перед подачею новорічний салат «Змія» з яблуком, горіхами і куркою охолодити.
Швидкий новорічний салат з мідіями
- 200 г мідій
- 4 скибки лимона
- 1 упаковка житніх сухариків
- 1 головка пекінської капусти
- 1 жменя гранатових зерен
Дрібно нарізати пекінську капусту. Полити мідії соком лимона, додати сухарі, салат, майонез, перемішати. Перед подачею на новорічний стіл викласти салат з мідіями на плоске блюдо, прикрасити зернами граната.
Щоб надати столу родзинку, спробуйте викласти ваш улюблений сімейний салат у формі змії, задекорувавши його шматочками свіжих або солоних огірків. Оливки для очей, зелень – до роботи над новорічним шедевром можна навіть залучити дітей, їм сподобається!
Відкриємо Вам маленький секрет: Ви можете приготувати на Новий рік улюблений салат, а прикрасити його святково! Способів святкового декорування салатів є багато. Підкидаємо Вам кілька ідей для натхнення!
Основні страви на Новий рік 2013
Змія дуже любить усе свіже і запашне, особливо цінуються такі продукти, як риба (океанська), яйця (добре перепелині), м’ясо (ніжне, наприклад, кролятина).
Як виглядає найпростіший рецепт для смачного новорічного столу на 2013 рік? Риба! Сьомга або форель – це безпрограшні варіанти. Неймовірно смачно, якісно, корисно, в міру дорого і не клопітно. Простіше запекти рибу у фользі, на грилі або навіть у клярі, і подати на стіл разом з купою овочів, заправлених краплею оливкової олії.
Не варто відмовлятися і від м’яса, правда вибір варто зробити на користь легких сортів – телятини, кролятини або птиці. Найкращим м’ясним подарунком для Змії стане найніжніший кролик, якого можна запекти за традиційними рецептами або потушити в сметані.
Можна додати до новорічного меню екзотичний відтінок, додавши до списку основних блюд популярні японські роли. В якості начинки може використовуватися все що завгодно: червона риба (солона), авокадо, огірки, той же вугор. Тільки не забудьте подати разом з ролами традиційні соуси і закуски – соєвий, васабі, імбир.
Гарячі страви на Новий рік 2013 повинні бути красиво прикрашені – зеленню, копченостями, овочами та маринованими делікатесами. Таким чином, основне завдання – це скласти меню з пропонованих продуктів так, щоб сподобалося вашим гостям.
Рулети з курячого м’яса і грибами
- 6 курячих філе
- 250 г грибів (будь-які)
- 75 г масла вершкового
- 1 скл. панірувальних сухарів
- пів чайної ложки порошку мускатного горіха
Начинка – нарізати гриби і обсмажити їх на вершковому маслі, приправити мускатним горіхом і всипати стакан сухарів, посолити. Куряче філе відбити, викласти на край кожного філе начинку і скрутити в рулет, заколоти зубочисткою. Викласти все у форму для запікання, посипати залишками сухарів, полити вершками, посолити, поперчити і запікати 30 хвилин у духовці.
Овочі в новорічну ніч можна подати у вигляді змії (овочева змія)!
- Кабачки (свіжі або заморожені) – 2 шт.
- Огірок (свіжий) – 1-2 шт.
- Помідор (свіжий) – 1-2 шт.
- Кріп, петрушка (для прикраси)
- Соняшникова олія
- Сіль, перець
- Борошно – 2 ст. ложки
Кабачки свіжі або заморожені (можна на зиму заморозити, тільки обов’язково цілими) порізати на кружечки, посолити, обваляти в борошні і обсмажити з двох сторін. Якщо ви використовуєте заморожені кабачки, то не розморожуйте їх повністю, а тільки до такого стану, щоб можна було їх порізати на кружечки, інакше вони будуть сухуваті. Обсмаженим кабачкам дати охолонути. Тим часом порізати помідори та огірки кружками або напівколами (якщо овочі великі). Потім по черзі викласти на велике блюдо кружечок кабачка, потім помідора і огірка. Чергуючи кружечки овочів між собою, викладайте змійку. Голову змії зробіть з помідора, оченята зі шматочків огірка. Прикрасьте блюдо гілочками свіжої зелені. Перед подачею на стіл овочеву змійку трохи посоліть, поперчіть за смаком і окропіть олією. На новорічному столі завжди безліч салатів з майонезу та інших «важких» продуктів. Цей легкий, але святковий салат чудово урізноманітить ваш новорічний стіл, тим більше, що свіжі овочі під Новий рік знайти зовсім не проблема.
Новорічні напої та солодощі
У цьому питанні компромісів бути не повинно: тільки якісний і дорогий алкоголь – віскі, коньяк, бренді. Зрозуміло, від шампанського теж не варто відмовлятися – адже це символ Нового року!
До солодкого наш новорічний символ досить байдужий, тому можна в цьому році обмежитися смачним і ніжним тортиком з улюбленої кондитерської. Тим більше якщо ваш стіл буде таким смачним, то справа до солодкого може навіть і не дійти. В принципі можна обмежитися і смачним пломбіром, поданим в індивідуальних тарілочках з горіхами і ароматними поливками. Можна також на десерт підготувати просту тарілку з рідкісними фруктами (манго, персики). Однак для смаку і краси, варто прикрасити фрукти розплавленим шоколадом, збитими вершками або сиропом.
Отже, яким має бути новорічне меню 2013? Насправді, нічого канонічного немає, і навіть питання про необхідність салату «Олів’є» на новорічному столі кожна господиня вирішує тільки сама.
Однак в ідеалі варто складати меню для свята таким чином, щоб воно було не тільки смачним і оригінальним, але і корисним. А значить – мінімум консервів, максимум овочів і якісного м’яса, а краще навіть – риби (водяна Змія дуже вже її любить).
Як накрити новорічний стіл 2013?
Головними кольорами 2013 року будуть чорний і всі відтінки синього. Зрозуміло, темна скатертина буде не дуже весело виглядати на святковому столі, тому варто підшукати щось більш ніжного відтінку – наприклад, світло-блакитного. На додаток потрібно знайти підходящий посуд, причому тут вже можна по експериментувати досхочу. Давно мріяли про екстравагантні чорні тарілки? Саме час купувати
Коментарі вимкнені.