На Тернопільщині знайшли лише 12 кг (!) неякісних продуктів
На виконання завдання Тернопільського міського управління Головного управління Держсанепідслужби у Тернопільській області працівниками ТМВ ДУ «ТОЛЦДСЕСУ» за 4 місяці поточного року проведено моніторингові обстеження із використанням лабораторно-інструментальних методів дослідження на 69 об’єктах (торгівлі – 44, громадського харчування – 23 та харчової промисловості – 2). З них 45 – планово та 28 – за епідпоказами, згідно отриманих термінових повідомлень.
Відібрано 207 проб харчових продуктів для досліджень за санітарно-мікробіологічними показниками (з них не відповідало НТД – 10,  що становить 4,8 %), а саме:
– за плановим моніторингом – 134 (не відповідає НТД – 6 проб харчових продуктів, що становить 4,5 %);
– за епідпоказами відібрано 73 проби харчових продуктів (з  них не  відповідало НТД – 4, що  становить 5,4 %).
На дослідження за фізико-хімічними показниками відібрано 148 проб харчових продуктів (з них не відповідало  НТД – 5, що становить  3,4 %), зокрема:
– за плановим моніторингом – 137 (не відповідає НТД – 4 проби харчових продуктів, що становить  2,9 %);
– за епідпоказами – 11 (з них не відповідає  НТД – 1 проба,  що   становить   9,0 %)
Під час проведення лабораторного контролю відібрано 443 змиви на патфлору з інвентаря, обладнання і тари з них – 43 виділено умовно- патогенну флору, що становить 9,7 %.
За результатами невідповідностей складено 6 протоколів про порушення санітарних норм на відповідальних осіб, винесено 6 постанов про накладення штрафу на суму 867 грн.
Окрім того, складено 4 фінансових санкції на суму 808,29 грн. за виготовлену та реалізовану продукцію загальною вагою 12,798 кг, яка не відповідала НТД.








Коментарі вимкнені.