1800 тернополян зможуть отримати соціальну допомогу

Тернопільський міський центр з нарахування та виплати допомог здійснює виплату державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам яка призначається відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям інвалідам». В центрі станом на 01.05.2011р. на обліку перебуває 1800 одержувачів цієї допомоги.

Відповідно до прийнятого Верховною Радою України Закону України  передбачається призначення надбавки на догляд на дітей-інвалідів віком до 18 р. одному з батьків , усиновителю, опікуну, піклувальнику, які не працюють, не навчаються (крім заочної форми навчання), не проходять службу, не займають виборну посаду і фактично здійснюють догляд за дитиною інвалідом. Надбавка на догляд за дитиною-інвалідом віком до 18 р. також призначається одному з батьків , усиновителів, опікуну, піклувальнику, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами, у відпустці без збереження заробітної плати, у разі якщо дитина-інвалід потребує домашнього догляду і вони фактично здійснюють догляд за дитиною інвалідом. Одиноким матерям надбавка на догляд за дитиною-інвалідом призначається незалежно від факту роботи,навчання,служби.

Отже хочемо звернути увагу батькам, які перебувають у вищенаведених відпустках, що їм надано право на призначення допомоги на догляд. Для цього необхідно звернутися в Тернопільський міський центр з нарахування та виплати допомог за адресою: м. Тернопіль вул. Лисенка 8 А, каб. №12 «Єдина приймальня» або зателефонувати за номером 23-66-03, 23-66-04.

Коментарі вимкнені.