При вишах створять центри працевлаштування

Міністерством освіти затверджено типове положення, яке регулює діяльність підрозділів вищих навчальних закладів щодо сприяння працевлаштуванню студентів і випускників.

Про це йдеться у відповідному наказі Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, яким зокрема визначені основні завдання та функції відповідних підрозділів навчальних закладів, що мають сприяти процесу працевлаштування студентів та випускників вищих навчальних закладів України.

Наказ МОНмолодьспорт виданий на виконання минулорічного розпорядження уряду, що передбачає кроки держави у напрямі підвищення рівня працевлаштування випускників вищих навчальних закладів та забезпечення реалізації їх прав на роботу.

Діяльність відповідних університетських підрозділів, до якої також мають бути залучені представники органів студентського самоврядування, передбачає налагодження взаємовідносин із зацікавленими організаціями шляхом укладення відповідних угод.

До основних завдань, покладених на зазначені центри працевлаштування при університетах, відносяться аналіз попиту і пропозиції на ринку праці фахівців, підготовку яких здійснює вищий навчальний заклад, налагодження співпраці з державною службою зайнятості, підприємствами, установами та організаціями незалежно від форми власності, які можуть бути потенційними роботодавцями для студентів і випускників.

Створені центри працевлаштування мають інформувати студентів та випускників про вакантні місця, що відповідають рівню їх фахової підготовки, а також виконувати інші функції спрямовані на реалізацію підвищення рівня працевлаштування випускників вищих навчальних закладів, що задекларовані державою.

Фінансування діяльності та заходів університетських центрів щодо сприяння працевлаштуванню студентів та випускників має здійснюватися за рахунок коштів вищого навчального закладу. Департаменту вищої освіти профільного міністерства доручено координувати роботу щодо створення у вищих навчальних закладах зазначених підрозділів, пише Освіта.ua.

Коментарі вимкнені.