39 письмових звернень громадян розглянули та 30 особистих прийомів громадян провели податківці Тернопільської області

Право громадян на звернення затверджено ст. 40 Конституції України. Тому одним з найбільш важливих напрямів роботи органів державної податкової служби області є своєчасний розгляд звернень громадян

та надання на них обґрунтованих відповідей. Також, податківці області постійно працюють над з’ясуванням причин, які зумовлюють такі звернення, та проводять відповідну роз’яснювальну роботу з порушених платниками податків питань.

Так, за 2 місяці цього року до податкових органів області від громадян надійшло на розгляд 39 письмових звернень, з яких 37 заяв та 2 скарги, а це майже в двічі більше, ніж в січні-лютому минулого року.

Більшість звернень (15 шт.) стосуються питань, пов’язаних використання ідентифікаційних номерів громадянами в умовах дії Податкового кодексу України. Крім того, актуальними залишаються питання оподаткування доходів підприємницької діяльності.

Слід зазначити, що звернення від приватних підприємців складають четверту частину від всіх звернень.

Також, керівники податкових органів області приділяють значну увагу розгляду усних звернень громадян під час проведення особистих прийомів. Зокрема, в січні-лютому цього року проведено 30 особистих прийомів. Найбільше громадян цікавили питання оподаткування податком на доходи фізичних осіб, податком на додану вартість, та питання, оподаткування доходів фізичних осіб. Такі питання громадян зумовлені насамперед набранням чинності норм Податкового кодексу України з 01 січня 2011 р. На особистий прийом записались 13 приватних підприємців та 8 посадових осіб підприємств.

Коментарі вимкнені.