Число жертв торнадо в США перевищило 234 людини

Жертвами найсильніших за останні 40 років торнадо, що прокотився в середу і четвер півднем США, стали 234 людини, – пише Газета по-українськи.

Найбільша кількість загиблих – у штаті Алабама. Там загинуло близько 150 осіб. У Міссісіпі кількість жертв склала 32 людини, в Теннессі – 30 людей, в Джорджії – 14 осіб, у Вірджинії – вісім осіб і ще один загинув в Арканзасі.

Губернатор Алабами Роберт Бентлі повідомив, що без енергопостачання в штаті залишаються від 500 тисяч до мільйона осіб. У свою чергу, регіональний представник Федерального агентства США з надзвичайних ситуацій Філіп Мей заявив, що всі екстрені служби працюють у цілодобовому режимі.

Сьогодні вранці стало відомо про те, що в результаті одного з торнад у Алабамі  відбулося відключення зовнішніх джерел живлення місцевої АЕС, що викликало зупинку її роботи.

Через потужні пориви вітру спрацював аварійний захист трьох ядерних реакторів, були відключені лінії електропередачі. Зараз система безпеки АЕС працює справно, її забезпечують дизельні генератори, підключені відразу після зупинки подачі звичайного живлення . АЕС готова продовжити роботу в нормальному режимі, проте її керівництво поки не поспішає віддавати розпорядження про її запуск, оскільки прогноз погоди поки залишається невтішним.

Президент США Барак Обама висловив глибокі співчуття в зв’язку з загибеллю великої кількості людей і заявив про намір завтра вирушити до Алабами, щоб особисто оцінити масштаби руйнувань, а також провести зустрічі з губернатором штату і громадянами, які постраждали від стихії.

Коментарі вимкнені.