Збірку повстанських пісень випустили підпільно

“Українська Республіканська Армія” випустила музичну збірку повстанської та патріотичної пісні.

Ідея зробити антологію українських повстансько-патріотичних пісень належить мистецькому об’єднанню “Остання барикада”, головою якої є “нунсівець” Олесь Доній.

“Придумав зібрати антологію повстансько-патріотичної пісні ще восени, хотів випустити до фестивалю “Гайдамаки.UА”. Але фізично не мали можливості це зробити. Скомпонували збірки, розмістили на нашому сайті й їх видала “Українська республіканська армія”. Це невідома структура, працює підпільно. Ніхто не може знайти, хто до неї входить. Про випуск збірки вони з нами не домовлялась, але ми на них не ображаємось”, – розказав Доній.

Збірка складається із чотирьох дисків: “Бойовий”, “Ліричний”, “Жартівливий” і “Модерний”.

“Прослухали понад 800 пісень, відібрали 80. Це найширша антологія, такої ще ніхто в Україні не робив. У неї увійшли як дуже відомі пісні, так і незнані. Є пісні людей, які вже пішли з життя — Кості Єрофєєва, Василя Гонтарського з “Вася клаб”. У трьох перших збірках вмістили повстанські пісні різних часів: визвольних змагань 1917-20-хх років, часів УПА та інші. У диск “Модерн” ввійшли не стільки повстанські, як сучасні патріотичні пісні. Є композиції таких гуртів, як “Мандри”, “Тартак”, – зазначив “нунсівець”.

За умовами “Останньої барикади” та “Української Республіканської Армії” диски не можна продавати. Їх роздають безкоштовно.
Тетяна ІВАНОЧКО,  gazeta.ua

Коментарі вимкнені.