Депутати Тернопільської облради підтримали журналістів ІНТБ

Питання про перешкоджання в роботі журналістам телеканалу ІНТБ, яке на засідання сесії Тернопільської обласної ради 1 червня виніс депутат від партії «За Україну!» Степан Барна, обранці розглянули.

Степан Барна, депутат облради («За Україну!»): «Така прикрість, яка сталася вчора з журналістами телеканалу ІНТБ біля Палацу спорту, зокрема – в частині конкретних погроз невідомих молодиків по відношенню до робочої знімальної групи телеканалу ІНТБ, є фактом відповідного реагування правоохоронних органів. Чому? Тому що переслідуються права журналістів, обмежується право громадян на доступ до інформації і третє – це необхідність притягнення до відповідальності тих людей, які безпосередньо мають відношення до цієї установи, в даному випадку – Палац спорту, а також тих осіб, котрі безпосередньо не виявили по даному факту порушень».

З приводу цього депутат оформив запит на ім’я голови Тернопільської обласної ради із проханням до відповідних органів відреагувати на такі порушення. Підтримали політика в цьому і представники інших партій. Загалом за вирішення проблеми, з якою зіткнулися працівники ЗМІ, проголосувало 66 депутатів.

Володимир Болєщук, депутат Тернопільської облради («УНП»): «Перешкоджання роботі журналістів – це є неприпустимо, особливо в нашому демократичному краї, в Тернополі. Я впевнений, що правоохоронні органи розберуться в цій ситуації і все ж таки винесуть правильне рішення. Але ці питання постійно потрібно піднімати, причому публічно – для того, щоб таких інцидентів в майбутньому просто не траплялося. Тому що ми розуміємо, що розвиток демократичного суспільства залежить від того, наскільки є вільною преса, наскільки вона вільно може висвітлювати ті події, які відбуваються в нашому краї».

 

Коментарі вимкнені.