Скажений пес покусав дівчинку на Тернопільщині!

13 липня  в с. Колодіївка Підволочиського району собака вкусив місцеву жительку – десятирічну Гудзяк Христину.

Наступного дня батьки з потерпілою звернулись в травматологічне відділення лікарні м. Скалат. Після обстеження, лікар порадив звернутися в центральну районну лікарню смт. Підволочиськ і повідомив про цей випадок районну санепідемстанцію.
У ніч з 17 на 18 липня собака здох, після чого 18 липня був відправлений матеріал в ветеринарну лабораторію м. Тернополя для проведення експертизи. Від ветеринарної лабораторії м. Тернополя було отримано заключення про те, що в собаки був виявлений сказ.
Гудзяк Христина була шпиталізована у травматологічне відділення Підволочиської КЦРЛ. А вже наступного дня  районною санепідемстанцією проведено дезінфекцію господарства в якому проживають потерпілі.
20 липня районною ветеринарною лікарнею було проведено щеплення усіх тварин, які з слів очевидців мали контакт з інфікованою собакою. Окрім того, 21 липня було проведено шпиталізацію людей які контактували з даною інфікованою твариною: загалом шпиталізовано 10 чоловік. З 21 липня 2011року даним особам проводиться курс вакцинації від сказу.

Коментарі вимкнені.