Буревій, надзвичайні блискавки на Тернопільщині – гнів Перуна, – Ігор Аркуша

Нещодавно Тернопільщиною  пронісся буревій.  А перед тим – тернополяни мали змогу спостерігати за надзвичайними блискавками зі своїх вікон. Пояснення цим подіям знайшов голова громади “Сварга” Об’єднання Рідновірів України Тернополя Ігор Аркуша.

У парку ім. Шевченка, в Тернополі, 11 липня комунальники демонтували кам’яного ідола – Світовида. Тернопільські рідновіри переконували не чіпати ідола, оскільки на нього накладений оберіг, який мав би зашкодити тим зловмисникам, які піднімуть на нього руку.

–          Їх порушення тягне за собою сумні наслідки, – говорить Ігор Аркуша. – Так, у Києві після пошкодження культової споруди Перуна, яка знаходилась біля каплички Московського патріархату, один із зловмисників-посланців священиків покінчив життя самогубством, б’ючись головою об стіну. Це відомо із достовірних джерел.

Є ще одна історія, яка облетіла весь інтернет, розповідає чоловік. У Раштівцях рідновіри іншої конфесії поставили культову споруду Перуна, на яку теж наклали оберіг.  Її намагались пошкодити місцеві священики.  Один із них уже помер, а  іншому почали сохнути руки.

В одній з тернопільських газет розмістили замітку про зняття Світовида.  Матеріал подали в знущальному вигляді, – каже чоловік.

–           Цікаво, що в цьому ж номері була стаття про те,  що відбулось язичницьке свято Купала, незважаючи на дощ, і знущальна загадка-анекдот про монашку. І в цій же газеті була стаття про небачені до цього блискавки у Тернополі. Я не вірю у збіги, тому слід очікувати наслідків.

Ігор Аркуша закликає повірити в обереги і не руйнувати їх:

–          Не можна пошкоджувати намолені  речі. Це стосується всього: і церкви, і дзвіниці, і культових споруд, – переконує пан Аркуша.

 

Коментарі вимкнені.