Для алкоголю і тютюну будуть окремі каси

В супермаркетах обладнають окремі каси для продажу алкоголю та тютюну. Така норма спрямована на зменшення пропаганди споживання алкоголю і тютюну.

Товари, на продаж яких діють обмеження за віком покупця, повинні реалізовуватися у спеціальних магазинах або відокремлених від інших товарів приміщеннях (секціях, відділах) з окремим місцем для розрахунку. Така норма міститься в проекті закону “Про внутрішню торгівлю”, який розробляється Мінекономрозвитку, повідомляє “Дело”.

Як пояснюють в міністерстві, ця норма спрямована на зменшення пропаганди споживання алкоголю і тютюну. Досвід країн ЄС свідчить, що обмеження вільного доступу до місць продажу зменшує споживання таких товарів серед населення. Зі свого боку рітейлери, хоча і визнають справедливість і обґрунтованість такої вимоги, стверджують, що їм знадобиться перехідний період довжиною в рік, щоб переобладнати приміщення магазинів.

“Безумовно, виконання цієї норми закону потребуватиме додаткових витрат на переобладнання приміщень” – сказав генеральний директор Української торговельної асоціації Ігор Кишко – Тому ми просили перехідний період в 12 місяців. На попередній зустрічі в Мінекономрозвитку нам обіцяли прислухатися до цього побажання, але тепер у проекті закону знову з’явився строк “6 місяців”, – сказав він.

Українська правда

Коментарі вимкнені.